Osmatřicetiletá žena otěhotněla s bývalým přítelem. Aby nenarušila svůj nový vztah, tajně dítě donosila a porodila. Dítě se však narodilo mrtvé. „Žena je obviněná z pokusu o vraždu. Právě narozenému mrtvému dítěti neposkytla žádnou pomoc, například plácnutí dítěte do zadečku, aby se mohlo nadechnout. Dítě následně zabalila do tašky a schovala do mrazící části chladničky," uvedla žalobkyně Iveta Eichlerová. Tělo novorozeněte tam zůstalo měsíc, než ho našel partner ženy.

Žena svého chování po porodu lituje. „Je mi to moc líto, zpanikařila jsem, když se dítě nehýbalo," řekla před soudem. Dítě prý chtěla jen tajně porodit a poté ho odnést do babyboxu.

Podle obhájkyně Hany Rámešová žena nejednala se záměrem dítěti ublížit. „Dítě se narodilo mrtvé. Ona udělala snad nejhloupější rozhodnutí svého života, když nezavolala záchranku a pak nevěděla co s tělíčkem. V žádném případě však dítěti nechtěla ublížit. I podle znalců," zmínila obhájkyně.

Soudce Petr Jirsa u soudu přečetl výpovědi svědků, které se týkaly hlavně chování ženy v průběhu těhotenství a také toho, jestli si těhotenství všimly. U soudu vypovídal také znalec z oboru patologie, který vysvětlil úmrtí dítěte v děloze. Novorozeně se podle něj udusilo. Tomu však žena zabránit nemohla.