Zásah potvrdila znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. „Na linku tísňového volání jsme přijali oznámení, že ve Znojmě na radnici je bomba. Tuto informaci nyní prověřujeme," řekla mluvčí krátce po druhé hodině odpolední.

Úředníci dostali volno. „Obě budovy jsou opuštěné, všichni úředníci šli domů. Zatím mám jen neoficiální informaci o tom, že údajně měl kdosi ohlásit bombu v budově městského úřadu. Pobočka v Pražské ulici je v provozu," sdělila mluvčí radnice Zuzana Pastrňáková.

Kolem třetí hodiny odpoledne policejní psovodi se speciálně vycvičenými psy ohlásili negativní výsledek hledání údajné výbušniny. „Budovy v Obrokové i na náměstí Armády prohledali a žádnou bombu nenašli," potvrdila Drahokoupilová. Dodala, že po člověku, který anonymně bombu telefonicky ohlásil, policie pátrá.

Policie při zásahu uzavřela jak téměř celou Obrokovou ulici, ale také část Zelenářské ulice za radnicí. Na místě byli hasiči, čeští policisté s rakouskými kolegy, ale také strážníci. Ti za policejní pásku nepustili ani zákazníky mířící do obchodů ale ani bydlící.

Že by na znojemské radnici byla někdy nahlášena bomba a úřad musel být kvůli tomu následně uzavřen, nepamatuje za dobu svého osmnáctiletého působení na radnici bývalý dlouholetý starosta a současný místostarosta Pavel Balík. „To bych si určitě pamatoval. Rozhodně od roku 1994 tam nic takového nebylo," uzavřel Balík.

Podle informací Znojemského deníku zůstaly obě budovy pro veřejnost v pondělí zavřené.