Kateřina Vespalcová z Moravského Krumlova je už více než rok bez práce. Patří do skupiny absolventů středních škol, pro které není na Znojemsku místo. Podle odborníků se totiž středoškoláci točí v bludném kruhu. Nemají dostatečné zkušenosti, a proto je firmy nechtějí.

„Po dostudování oboru ekonomiky, podnikání a výživy s maturitou v Ivančicích jsem neměla žádné uplatnění. Ve škole bylo málo praxe a tu všichni perspektivní zaměstnavatelé vyžadovali. Rok jsem hledala v Brně, ve Znojmě, v Moravském Krumlově, v Ivančicích a nic jsem nenašla," přiblížila svou situaci Vespalcová.

Nyní jí svitla naděje. Díky novému projektu ministerstva práce dostala možnost doplnit si chybějící praxi. A tím získá i větší šanci najít si práci. Nabídku ministerstva se poté, co se o ní dozvěděla, rozhodla bez váhání přijmout.

„Chtěla jsem získat další zkušenosti v oboru, který jsem studovala. V červenci bych měla mít stáž hotovou a už teď rozesílám životopisy, v nichž uvádím novou praxi. Bohužel zatím bezúspěšně. Ale pořád doufám, že práci najdu," řekla Vespalcová.

Ministerstvo práce a ministerstvo školství společně spustily Fond dalšího vzdělávání, jenž má nabídnout východisko z aktuální bezútěšné situace vysoké nezaměstnanosti využitím firemních stáží, které se dotknou i Znojemska. Jejich délka trvání je od jednoho do šesti měsíců a během praxe budou nezaměstnaní nadále dostávat podporu, plus příspěvky na stravu, popřípadě na cestu a ubytování.

Důležité zkušenosti

„Rádi bychom snížili nezaměstnanost a pomohli zakotvit systém stáží do české legislativy. Zaměřujeme se hlavně na absolventy škol a osoby po či na rodičovské dovolené. Chápeme, že v dnešní době jsou důležité zkušenosti, praxe, a to chceme lidem poskytnout," informovala tisková mluvčí Fondu Martina Arnoldová.

Ze Znojemska se do ministerského projektu zapojila například Střední škola dopravy, obchodu a služeb v Moravském Krumlově. Její ředitel Jiří Psota momentálně vyřizuje poslední smlouvy, aby školení mohlo od září naplno začít.

„Máme doškolování zaměřené na gastronomii a technické obory. Chystáme se oslovit lidi na úřadu práce, potencionální zájemce, a budeme jim rozšiřovat či doplňovat kvalifikaci v těchto oborech," sdělil Psota.

Pro zájemce budou ve škole vyučovat teoretickou, ale hlavně praktickou část, a po dokončení šestiměsíční praxe dostanou stážisti osvědčení o jejím úspěšném zakončení. „Naši absolventi se možná začlení nebo ne, my jim dáme kvalifikaci, ale nemůžeme jim hledat zaměstnavatele. Může se stát, že ty šikovnější z nich u nás zaměstnáme," naznačil Psota.

Prospěje všem

Podniky, které se do projektu financovaného z Evropského sociálního fondu zapojí, nevyjdou podle Psoty s prázdnou. „Nám to za prvé umožní využit všechny kapacity, které máme. Navíc, naši učitelé si tím přivydělají, protože budou učit nad rámec svého úvazku. Nemalým přínosem pro naši školu je pak skutečnost, že budeme mít možnost dostat se k technologiím, se kterými jsme ještě nepracovali," shrnul výhody projektu ředitel.

Podobné programy už ministerstvo práce a sociálních věcí nabízelo, ale nově budou zájemci o vzdělání školeni přímo ve firmách. Pokud by s dočasnými pracovníky byli zaměstnavatelé spokojeni, mohli by pak ve firmě pracovat dál na plný úvazek.

Jako osvědčení o úspěšně splněné stáži by pak sloužil certifikát Europass, jenž by měl zvýšit šanci na nalezení nové práce. Brzy by měla vzniknout i databáze firem, které se projektu vzdělávání účastní pro všechny kraje v zemi. V Jihomoravském kraji je aktuálně druhá největší nabídka podobných praxí pro nezaměstnané absolventy.

JIŘÍ MAREK