Podle úředníků neměli zastupitelé příliš o čem přemýšlet. „Všechny byty obsažené v nabídce byly již k prodeji schválené v roce 2011 v rámci prodeje Klíč 2018. Seznam jsme nijak nerozšiřovali, proto případná analýza nic neřeší, protože byty jsou určené k prodeji," argumentovala před zastupiteli vedoucí majetkového odboru Sandra Neulingerová.

Opoziční zastupitel Jiří Feichtinger ovšem poukazoval na to, že zastupitelé informace potřebují. „Pokud bych nebyl přesvědčen, že jednám a rozhoduji s péčí řádného hospodáře, vystavuji se nebezpečí trestního stíhání. A abychom tak mohli jednat, musíme mít informace o tom, kolik byty stojí, a jak s nimi naložit," poukázal Feichtinger s tím, že ani předložená analýza není dostatečná.

Podobně mluvil další opoziční zastupitel Karel Fiala. „O návrhu, jak je předložen, nemůžeme hlasovat. Analýzu jsme dostali pět minut před schůzí a na její přečtení byla desetiminutová přestávka. Takhle nelze postupovat," kritizoval Fiala. Jeho návrh na odložení prodeje na příště ovšem nakonec podpořilo jen osm zastupitelů.

Ondřej Karhan, zástupce pražské firmy FK Capital, která byty kupuje, před zastupiteli zopakoval slib z dříve zaslaných dopisů, že firma splní všechny uložené podmínky. Na dotaz zastupitele Pavla Jajtnera přiznal, že zástupci firmy neviděli všechny byty, které kupují. „Je to riziko, které jsme vzali v potaz při výpočtu nabídnuté ceny. bytů jsme si prohlédli méně než polovinu," připustil Karhan.

Za výhodnou pro město označil smlouvu o prodeji advokát Roman Klimus, který radnici poskytuje právní služby. „Vychází ze zásad městem pro prodeje stanovených, za porušení podmínek určuje pokuty v desítkách milionů. A celková cena je o čtyřicet procent vyšší než součet cen dle posudku. Ten byl navíc zpracován pro obvykle nejvyšší, tedy věcnou hodnotu," shrnul před zastupiteli advokát Klimus.