„Jsme samozřejmě rádi. Jenom to, že jsme se dostali do užšího finálového výběru, je pro nás velký úspěch. Člověka potěší, když si odborná porota všimne zrovna jeho filmu mezi dost velkou konkurencí," vysvětluje Otruba.

Jan a Vítězslav tvoří videa pod názvem společnosti VideoBrothers. „Hodně se nám stává, že nás oslovují i zahraniční společnosti, proto je logický anglický název. Kdybychom se jmenovali VideoBratři, vadila by tam diakritika," uvažuje Otruba.

Pro Znojmo zpracovala dvojice už bezmála padesátku propagačních materiálů. „Když jsme měli první úspěchy na Tour filmu, tehdy s propagačním filmem pro Zlín, použili jsme ne příliš drahou kameru. Je to spíš o tom, umět s technikou pracovat a dostat z ní maximum," usmívá se Jan Otruba.Tvůrci úspěšných propagačních spotů nejen o Znojmě, bratři Jan a Vítězslav (vpravo) Otrubové ze společnosti VideoBrothers.Zdroj: Archiv bratrů Otrubových

Bratři kromě samotných propagačních videí natáčí i nejrůznější znojemské akce. Mezi ně patří znojemské vinobraní. „Tam člověk nikdy nemá problém najít něco zajímavého. Akce je rozprostřená po celém městě, takže jde najít spousta námětů," přibližuje Otruba.

Na filmování ho nejvíc baví pestrost. „Jednou točíme vodáky, jak splouvají řeku Dyji, podruhé zase létáme nad Znojmem a zabíráme ho z ptačí perspektivy," uvažuje tvůrce videoklipů.

A jaké to je pracovat se sourozencem? „Jsme jako nejlepší přátelé. V přístupu k práci jsme na tom hodně podobně, takže si vůbec nemůžu stěžovat," tvrdí.

KLÁRA TESAŘOVÁ