O kurzu ví také Adriana Slováčková, která bude mít předškoláka příští rok. „Uvažuji o tom, že se přihlásíme, až přijde správný čas. Vím, že spoustu důležitých věcí se naučí děti ve školce, ale učitelky ve škole přece jen ví nejlépe, na co se musí zaměřit,“ uvažovala Slováčková.


Ve znojemské škole v ulici Mládeže otevřou letos pravděpodobně dvě skupiny pro předškoláky. Další děti se mohou hlásit na základní škole JUDr. Mareše.

Hasiči, policisté a členové vodní záchranné služby připravovali v úterý a ve středu žáky základních škol na dopravní nehody, požár či oživování. V pasohláveckém autokempu Merkur.
Na děti čekala krev a kolapsy. V pasohláveckém kempu Merkur

Kurzy pro předškoláky ∙Jemnou motoriku trénují děti například při navlékání korálků. Šikovnost jim chybí kvůli nadměrnému používání počítačů, tabletů a mobilů.
∙ Naučí se udržet pozornost, respektovat autoritu, pravidla v komunikaci a posílí sebekázeň.

Přípravné kurzy mají podle konzultanta ve školství Miloslava Hubatky velký význam i v době, kdy pětileté děti mají povinnost navštěvovat mateřské školy. „Při hodině je přítomný i rodič, který může snadno zjistit, v čem má jeho potomek slabiny. Za osm deset měsíců je pak dostatek času k jejich odstranění,“ připomněl Hubatka.


Dodal, že pro mnohé předškoláky je problém udržet deset nebo patnáct minut pozornost. I tyto schopnosti mohou hodiny pro budoucí prvňáky zlepšit.

Ilustrační foto.
Mramotice: hasičům opraví město zbrojnici. Za dva miliony korun