„Vaření a pečení mne vždycky bavilo. Jako malá jsem pekla s babičkou Marií. Ta také stojí za mojí zatím poslední, třetí knížkou, která se jmenuje Iveta a české sladkosti,“ usmívá se Fabešová.

Její prvotinou byl překlad francouzské kuchařky s názvem Umění sladké Francie. „Měla jsem zpočátku potíže s jejím vydáním. Pak mi hodně pomohla soutěž Na nože se Zdeňkem Pohlreichem, které jsem se účastnila. Dostala jsem se do první pětky soutěže a najednou se začala ozývat různá vydavatelství,“ přibližuje mladá žena.

Tehdy ještě pracovala pro developerskou společnost. „Dny jsem trávila v kanceláři, noci v kuchyni. Po druhé kuchařce se vše zlomilo. Dostala jsem nabídku na televizní pořad,“ říká Fabešová.

Ve třech kuchařkách z jejího pera dnes zájemci najdou více než dvě stovky receptů.

„Možností na recepty je obrovské množství. Mohla bych vydávat další a další. Každé těsto totiž nabízí bezpočet variant. Inspirací mi byla moje oblíbená francouzská kuchyně i babička,“ říká.

Autorka kuchařek nyní pracuje na svém snu. „V Praze, kde žiji, chci otevřít butik speciálních francouzských makronek. To jsou takové barevné pusinky,“ svěřuje se Fabešová.

Pracuje také na velkém pořadu pro maďarskou televizi. „Dokonce v něm budu péci pro děti v základní škole Pražská ve Znojmě, kam jsem chodila,“ těší se Fabešová.