Podle někdejšího plaveckého olympionika a městského zastupitele Květoslava Svobody je v každém případě důležité, aby lázně měly jasnou budoucnost. „Můj názor je poněkud rozpolcený, ale v každém případě platí, že pokud vedení města sežene potřebné peníze na stavbu bazénu v Louce, je potřeba současně najít řešení pro lázně. Nabízí se právě úprava lázní pro víceúčelové využití pro sport i kulturu. Souvisela by s tím samozřejmě i úprava okolí, včetně bývalého koupaliště, pro volnočasové využití. Cílem by mělo být, aby lidé zůstávali v centru města," uvažoval Svoboda.

Novou halu přitom podle jeho slov Znojmo potřebuje. „Stávající hala je využitá od poledne do desíti do večera. Plně obsazené jsou i školní tělocvičny a je tu řada soukromých družstev a klubů, které hrají florbal, futsal a hledají každé volné místo v rozvrhu," řekl Svoboda, který se na znojemské správě nemovitostí stará o sportovní zařízení.

Opoziční zastupitel Jiří Ludvík by dal přednost zachování lázní původnímu účelu. „Je logické opravit stávající lázně a upravit pro využití pro volný čas jejich okolí, otevřít lázně směrem do parku a vytvořit odpočinkovou zónu. Sehnat peníze na obnovu bude tak jako tak složitá a dlouhodobá práce, proto dává smysl soustředit se právě na lázně," argumentoval Ludvík.

Pokud by město stavělo v Louce, problém s lázněmi by tu podle něj zůstal. „Už proto, že bychom museli shánět další peníze na jejich přestavbu," argumentoval Ludvík.

Pro potřeby sportovních oddílů podle něj lze připravit rozšíření stávající haly. „Město by mohlo zkusit dojednat spolupráci se Sokolem a postavit menší rozšíření na pozemku Sokola mezi stávající halou a sokolovnou. V ideálním případě by se tam daly ještě doplnit podzemní garáže," uvažoval Ludvík.

Problémy vzešlé z Fóra nyní projdou ověřením v anketě. „Lidé mohou od pondělí až do čtvrtého listopadu hlasovat prostřednictvím webu a Facebooku města. Až deset problémů s největším počtem hlasů dostanou orgány města k přednostnímu řešení," uvedla mluvčí radnice Zuzana Pastrňáková.