„V letošním roce máme v plánu vybudovat například asfaltovou silnici v Panské ulici. Celkové náklady jsou kolem jednoho milionu a dvou set tisíc korun. Nyní je po výběrovém řízení a budeme podepisovat smlouvu se zhotovitelem stavby," uvedl starosta Petr Korger.

Nejnákladnější je přitom vybudování parkoviště a oprava chodníků ve Školní ulici před bytovkami. „Počítáme s částkou dva miliony a sto tisíc korun. Už je přibližně polovina prací hotová," informoval starosta.

Téměř milion korun by mělo stát zateplení bytů na Sídlišti. „Jednáme s nájemníky, protože po pěti letech se bude jednat o jejich vlastnictví, zda do toho půjdou, či ne," sdělil Korger.

Na opravu kříže na Krhovické u garáží Hodoničtí žádali o dotaci. „Máme schválenou dotaci kolem osmdesáti tisíc korun. Právě podepisuji smlouvu a pošlu ji restaurátorovi, který bude na kříži pracovat," sdělil starosta.

Mezi položkami investic je také oprava veřejného osvětlení ulice Obecní v hodnotě celkem sto tisíc korun. „To už máme hotovo. Opravené jsou už i chodníčky na hřbitově," dodal starosta.

S opravami chodníků počítají představitelé Hodonic také v příštím roce. „Jedná se o ulice Krhovická a U Sladovny," nastínil Korger. Hodonickým bohužel nevyšly žádosti o dotace na dětská hřiště. „Proto jsme alespoň jedno z plánovaných dětských hřišť vybudovali z vlastních peněz. Už je hotové," zakončil starosta.