Když chtěl Pavel Mrázek ze Zlína zaparkovat v centru Hrušovan nad Jevišovkou, aby tam s rodinou poobědval, zjistil, že před restaurací je parkoviště zcela plné. Objel náměstí a nakonec pokračoval v cestě do Znojma. „Věděl jsem o jednom podniku, kde dobře vaří, ale když tam člověk nemůže parkovat, pak se nedá svítit," uvedl Mrázek.

Vedení města o problému ví a snaží se ho řešit. „Měli jsme v plánu rekonstrukci náměstí, která by zároveň navýšila počet parkovacích míst, ale opravy náměstí jsme museli odložit. Prioritu má nyní stavba nového autobusového terminálu," řekl místostarosta Hrušovan nad Jevišovkou Josef Smolík.

Jak dodal, s výstavbou terminálu má vzniknout nové parkoviště pro zhruba čtyřicítku osobních aut. „To bude v sousedství terminálu. Lidé zde zaparkují a budou to mít blízko na autobus i do centra města," doplnil Smolík.

Málo míst pro parkování pociťují především hrušovanští podnikatelé. „Je to dlouhodobý problém. Když je plné parkoviště před naší restaurací, přicházíme o zákazníky. A zaparkovat někde v okolí náměstí je také problém. Nejsem si jistý, zda nové parkoviště u terminálu, které prakticky již dnes pro odstavení aut slouží, jen není pěkné, celou věc zásadně vyřeší," zauvažoval Petr Jurečka.

Hrušovanští původně plánovali zásadní opravy desítky let starého náměstí. Jeho povrch tvoří popraskaný nevzhledný asfalt. Měla ho nahradit dlažba. „Změnu náměstí potřebuje. Navýšení parkovacích míst k tomu může pomoci turistickému ruchu ve městě a s tím související věci jako je třeba provozování podniků, obchodů a restaurací," dodal Jurečka.

Lidé s plánem v zásadě souhlasí, ale poukazují na další potřebné investice. „Nic proti terminálu nemám, může být užitečný. Myslím si ale, že by město nemělo zanedbávat i jiné investice, které jsou možná ještě potřebnější. Mám na mysli přivedení inženýrských sítí do lokalit, kde město prodává parcely ke stavbě rodinných domů," poukázala hrušovanská obyvatelka Lenka Gubíková.