Jak jste si užíval volna po skončené sezoně?

No, bylo to fajn, sezona byla poměrně dlouhá, volno už jsme potřebovali asi všichni. Nějakou chvíli jsem odpočíval, ale dlouho jsem to nevydržel a začal zase aktivně sportovat. Nejvíc jsem asi hrál tenis. Stejně to volno nějak rychle uteklo!

Zahájili jste suchou letní přípravu, teď už jedete naplno. Baví vás to?

No, asi jako každého – ne. (smích) Těším se na to, že budeme s klukama zase jako parta pohromadě, ale na tu dřinu… kdo by se těšil.

Tuto část letní přípravy prý ukončíte až na samém konci června, není vyhlídka dvou měsíců tvrdé dřiny děsivá?


No, nemáme se asi moc na co těšit, ale tak je to každý rok. Jak jsem říkal, těším se na kluky a až si zase každý den pokecáme, ale jinak je to spíš představa opravdu děsivá. (smích) Dřina nebude nic příjemného, ale je to nutné zlo, které prostě musíme podstoupit, pokud chceme v sezoně stačit i nejsilnějším soupeřům.

Jak vnímáte jako hráč změnu na trenérských postech?


Neměl jsem problémy ani s předchozími trenéry, s panem Hořavou a panem Votrubou, tak doufám, že je nebudu mít ani teď. Pana Sýkoru s Pavlem Hynkem jsem před jejich příchodem do Znojma znal jen podle jmen a klubů, kde působili, osobně se s nimi potkávám poprvé. Vypadají oba jako kliďasové, myslím, že nebudou nic hrotit.

Kádr zůstal z větší části pohromadě, je to pro vás lepší?

Určitě je to dobře, mnohem lepší, než kdyby se třeba polovina týmu obměnila. Takhle se s klukama už známe, jsme na sebe i na ledě zvyklí a víme, co můžeme jeden od druhého čekat. Myslím, že se to projeví i v souhře, až zase začneme hrát.

Do týmu přibude Radim Tesařík, velmi zvučné jméno hokejového světa. Je právě on největší posilou?

Tak bych to nevnímal. Je to výborný hráč, ale to je třeba Demel taky, oba budou určitě velkým přínosem pro tým. Hokej není hra o jednom hráči. Radim v kabině zatím ani nebyl, z nových kluků se tam doteď objevil jen Tomáš Čachotský, ostatní začnou asi trénovat až od května, kdy jim poběží smlouva. A u Radima je to myslím navíc ztížené o to, že měl zraněné rameno, možná začne ještě později.

Co říkáte na Jaroslava Kameše na postu druhého gólmana?

Já nad tímhle nějak nepřemýšlím. Vím, že se o druhém brankáři jednalo, ale my hráči stejně neovlivníme, kdo přijde. Jen jsem se Jardy na prvním tréninku, když jsme se potkali, ptal, jak to s ním je, a on mi řekl, že má podepsanou smlouvu na rok. Nijak víc jsme se o tom nebavili.

Na poslední chvíli odešel od Orlů váš kolega z obrany Roman Němeček, bylo to pro vás překvapení?

My jsme zase až takoví kolegové nebyli, v obranné dvojici jsme spolu nehrávali. Jinak to ale pro mě překvapení bylo docela velké, protože se ještě nedávno mluvilo o tom, že ve Znojmě zůstane, a najednou si ze dne na den zabalil věci a odešel do Slavie. Myslím, že překvapených nás z toho bylo víc než jen já.