Vybírat mohou ze šperků, šatů, knížek nebo třeba originálních zubních kartáčků či meteobudek. U dalšího stolku si mohou koupit také placky, třeba i podle vlastního zrovna vymyšleného návrhu. Jedna mladá návštěvnice s babičkou nejprve listuje nabídnutým vzorníkem. „Je to zajímavý, ale já si raději něco vyzkouším sama, můžu?" ptá se děvče prodavačky, která jí hned ukazuje, kde si může sednout ke stolku a tvořit.

Kousek vedle nabízí své kabelky a další zboží usměvavá mladá slovenská návrhářka Zuzana Bubáková. „Je tu příjemná atmosféra a milí lidé. Spokojená jsem si se zájmem. Vystudovala jsem designérství, proto se snažím navrhovat a tvořit praktické věci. V mém případě to jsou zejména kabelky a také pouzdra, obaly a podobně," říká Bubáková.

Kousek dál v labyrintu místností někdejší banky má svůj stánek Tomáš Myler. U něj lidé mohou nakoupit motýlky, kravaty a poptat se na boty šité na míru. I on si první zimní Garage Design zjevně užívá. „Máme to tu hodně rádi, byli jsme na jednom Garage Designu ještě v pivovaře. Je to vlastně jediná akce, na kterou jezdíme na Moravu. Specializujeme se na motýlky, jednoduše řečeno se české muže snažíme přesvědčit, že správný český muž má v kapse nůž a umí uvázat vázacího motýlka," říká Myler.

Cesty do Znojma označuje za srdeční záležitost. Ale obchod prý také není špatný. „Minule jsme byli trochu zvědaví, říkali jsme si, že Znojmo přece jen není tak velké město, ale byli jsme příjemně překvapení. Teď je to podobné. Ježíšek tady s dárky poletí s vázacím motýlkem," smál se Myler.

Spokojení odchází i návštěvníci. „Chodívám i na jarní Garage Design, líbil se mi i tenhle. Byla jsem zvědavá na zdejší prostory a jsou zajímavé. Nakoupila jsem nějaké knížky a náramek, především se mi ale líbí atmosféra," říká jedna z návštěvnic Pavla Trulíková. Podobně mluví i další z nakupujících. „Jediné, co mě mrzí, že je tu méně designérů než na jaře. Jinak bych nakoupila víc dárků," podotýká Eva Chvátalová.

Další příležitost nakoupit dárky, nebo si vyzkoušet práci se sklářskou píšťalou, mají lidé o ulici dál na tradičním Dárkování. „Se zájmem návštěvníků jsme spokojeni, i když Zelenářská je tradičně trochu zastrčená. Myslím, že s Garage Designem jsme se vhodně doplnili," hodnotí organizátorka Iveta Hlobilová.

I pořadatelky Garage Designu jsou spokojené. „Výhodou je dobré místo i zapojení do programu adventu. Pro další ročníky musíme vymyslet jiné prostory, sbíráme nápady," vybízí Andrea Krejčí z pořádajícího spolku Umění do Znojma.