Nikdo z těch, kdo se na tvorbě kalendáře podílel, netušil, že se dočkají ocenění. Na samém počátku byl ale nápad. „Duchovním otcem myšlenky byl Jaroslav Spratek. Já jsem kalendář nafotila a Michaela Sekerová se postarala o grafiku," vyjmenovává fotografka Prokůpková.

Z prodeje kalendáře zatím získali sedmdesát tisíc korun. „Prodej ale zatím není ukončený. Cena patří také částečně znojemské Charitě a řediteli Evženu Adámkovi. Všechny získané prostředky totiž putovaly právě na účet Charity," dodává Prokůpková.

Příběhy nemocných dětí začala velmi intenzivně vnímat na začátku loňského roku. Děti musely strpět řadu nepříjemných zákroků, ale těší se z každého dne, kdy je jim lépe a mohou si užít den se svými blízkými. Konkrétně se jedná o desetiletou Gábinku, která bojuje s rakovinou a musela podstoupit náročnou chemoterapii. Se zákeřnou leukémií se setkal také devítiletý Adámek.

Kalendář je nyní k zakoupení přímo u Pavlíny Prokůpkové a lidé se mohou informovat na telefonním čísle 774 850 850 nebo e-mailové adrese info @pro-photo.cz.

Fotografie na kalendáři s panoramaty Znojma spojuje silný příběh dívky, která miluje tanec a svůj boj se zákeřnou nemocí vyhrála.

Kolektiv autorů kalendáře na cenu Ď nominovali Iveta a Jaroslav Hlobilovi, jejichž syn Adámek je velkým bojovníkem s vážnou nemocí. Na myšlenku nominace je přivedl Jiří Výmola z místního Rotary klubu.

Nominací se dočkala například také britská nadace a Hudební festival Znojmo za pomoc uherčickému zámku, bývalý kastelán vranovského zámku Karel Janíček nebo třeba Vinné sklepy Lechovice za finanční podporu Centra Paraple. Na seznamu se objevilo také občanské sdružení Konipaska.