„Devět let jsme žili v Podivíně, ale pak se manžel naštěstí vrátil do Znojma,“ tvrdí učitelka, která si Znojmo zamilovala. Její životní láskou je tanec. „Dělám i taneční choreografii a jednou mě moje studentka Veronika Chmelířová požádala, jestli bych jí neudělala choreografii do soutěže Miss České republiky,“ říká Kasanová.

„Nápad spojení ohně a tance byl její a já pracovala jen na choreografii,“ doplňuje učitelka. „S Veronikou i jejím bratrem se mi pracovalo skvěle. Na to, že je Veronika volejbalistka, všechny taneční pohyby bravurně zvládala,“ vzpomíná choreografka na druhou vicemiss české soutěže krásy. Kateřina Kasanová se ale také významným způsobem podílela na přípravách a průběhu letošního studentského Majálesu, který byl z posledních let ten nejvýraznější.

„To rozhodně byl, a to proto, že jej konečně dělali sami studenti středních škol, ne jako v letech minulých základní školy,“ je přesvědčena pedagožka. Myslí si, že by se ale měla zapojit i zatím jediná vysoká škola ve Znojmě. „Majáles dělali výhradně studenti, žádný kantor. Já byla výjimka, byla jsem jakýmsi styčným důstojníkem mezi studenty a městem,“ říká Kasanová. Oblíbená učitelka angličtiny a tělocviku dala při přípravách Majálesu studentům volnost a odpovědnost. „A oni to skvěle zvládli. Já jim jen občas dala podnět, jako třeba workshopy, a oni už naskočili automaticky,“ přesvědčuje s hrdostí v hlase Kasanová.

Zajímavostí je, že veškerá organizace se uskutečňovala na chatu. „Vždycky jsme si dali multichat a těch pět, šest lidí, kteří tvořili jádro týmu, chystalo právě na Skypu celý Majáles. Bylo to skvělý,“ rozohňuje se učitelka, která přiznává tak trošku závislost na počítačovém programu Skype, který umožňuje telefonovat po internetu. Denně po dobu čtyř měsíců byla zcela ponořena do práce na organizaci slavnosti.

„Na Skypu jsem byla denně, každý večer. Trošku mám výčitky vůči rodině, ale ti dva moji chlapi, manžel a syn, vědí, že jsou jediní na světě a já jim moc děkuji za trpělivost,“ svěřuje se Kasanová. Největší radost pak měla z obrovské páteční návštěvnosti v Husových sadech. Původně přemýšlela o tom, že už do dalšího Majálesu nepůjde. „Když jsem ale viděla, že to děcka baví, řekla jsem si: ještě jednou a lépe. Takže do toho půjdu znovu,“ usmívá se učitelka.