Pokračuje tak spor uvnitř znojemské ČSSD. Odvolání Kaššaie navrhl jeho stranický rival místostarosta Marian Keremidský. „Předpokládáme, že ve vedení této komise by měl být někdo, kdo v tisku nevystupuje proti znojemské radnici. To pan Kaššai nyní činí,“ řekl Keremidský.

„Tato komise by měla být politicky nezávislá. Mé odvolání je ale součástí politického boje. Komise rozhoduje o majetku všech občanů,“ řekl odvolaný předseda Kaššai. Bývalý radní zůstává členem komise. Kaššai byl odvolán i z komise, která rozhoduje o výběrových řízeních. Jejími členy jsou ale jen radní. Tím Kaššai nyní už není.

Právě situace kolem komise pro prodej a pronájem se stala jednou z rozbušek roztržky uvnitř znojemské sociální demokracie. Na návrh Keremidského z ní museli odejít v rámci snižování stavu jeho političtí oponenti. Komise, která je poradním orgánem rady, bude v nejbližší době projednávat způsob prodeje zhruba tří tisíc městských bytů.

Znojemská sociální demokracie je ve vleklé krizi. Obě strany sporu se shodují jen na tom, že by frakční boj mohl stranu poškodit v blížících se senátních a krajských volbách. Situací ve znojemské organizaci strany se zabývají i ústřední orgány ČSSD.