Páteční program odstartoval večerní zábavou se skupinou Onkels v kulturním domě v Kasárnách. Dnes proběhne každoroční krojové předtančení. Hosté budou moci vidět tanečníky v kyjovských krojích, organizátoři nacvičovali výslednou choreografii déle než měsíc. Poté bude následovat posvícenská zábava se skupinou Klaxon.

Vrchol posvícení je neděle, která začíná mší v mramotském kostele. Poté mládež v krojích spolu s dechovou kapelou bude zvát obyvatele obou vesnic na závěrečné tančení pod májí, což je hlavní událost celého posvícení a očekává se zde největší návštěvnost.

„V dnešní době je velice obtížné takovéto události organizovat. Jednak je to náročné z časového hlediska, jednak kvůli financím. Celou akci připravujeme ve svém volném čase. Posvícení není jen o udržování určité tradice, ale je to také o setkávání lidí z okolních vesnic, kteří se díky hektickému životnímu stylu za normálních okolností nevídají, řekl letošní stárek posvícení Antonín Pfeffer.
Organizátoři všechny srdečně zvou. Bližší informace lze nalézt na letácích, facebooku a v turistickém informačním centru.