„Začátek roku bude náročný především pro zaměstnance ve státním sektoru, kde se k Novému roku mění řada zákonů. Ty se ale v budoucnu neukáží jako příliš výhodné a ekonomicky přínosné, takže mnohé z nich budou později zrušeny, nebo opět změněny," upřesňuje Bratková, která si před šestnácti lety v Brně založila astrologickou poradnu. Horoskop vytvořila už stovkám lidí.

Podle astroložky bude politická situace na jižní Moravě relativně stabilní. „Ve srovnání s Českou republikou si povedeme dobře," předpovídá Bratková.

Nástup roku bude obtížnější také v dopravě. „Může být poznamenaný větším množstvím nehod kvůli náledím. Od půlky února až do dubna se budeme na silnicích potýkat pro změnu se sněhovou kalamitou," říká astroložka.

POHLEDY DALŠÍCH TŘÍ LIDÍ NAJDETE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST

Zemědělci by v tomto roce měli pečlivě vážit výběr plodin. Velmi chladné jaro s přízemními mrazíky může snížit úrodu a přinese značné opoždění sklizně. „Lepší budou výnosy plodin, které zemědělci sklízí na podzim," doplňuje Bratková.

V ekonomice přinesou jarní měsíce spíše propad. „Vynaložené investice budou mít často povahu plýtvání. Týká se to i státního rozpočtu. Do naší ekonomiky se promítnou i negativní celosvětové poměry, které ovlivní i nové válečné konflikty," říká astroložka.

Ekonomika se zvedne až s počátkem léta. „Lepší výsledky můžeme očekávat ve velkých městech, především v Praze a v Čechách. Na jižní Moravě to bude horší, hlavně kvůli zemědělství," upozorňuje Bratková.

Nespokojenost a nervozita lidí stoupne v první polovině roku. „Ovlivní to i partnerské vztahy. Budou často procházet krizemi a s velkou pravděpodobností dojde k většímu počtu návrhů na rozvod," sděluje astroložka. Dodává, že o vztahy se zajímají převážně ženy. „Druhým hlavním tématem jsou pak děti. Muži tvoří dvě skupiny. Menší se zajímá o vztahy. Většinou ale až ve fázi, kdy se je snaží marně zachránit," říká Bratková. Tu větší zajímá jejich kariéra, případně zdraví.

Právě o zdraví musí v tomto roce pečovat hlavně lidé s cévními a srdečními nemocemi „Měli by si v první půlce roku více hlídat krevní tlak a zbytečně se nerozčilovat," podotýká astroložka.

Druhá polovina roku pak přinese nové příležitosti v zaměstnání. Ekonomické a hospodářské výsledky se zlepší. „Od srpna budou lidé myslet víc pozitivně a pocítí i větší míru spokojenosti a osobního štěstí," říká astroložka, pro kterou je práce koníčkem. Od základní školy ji bavila matematika, fyzika, psychologie a věci mezi nebem a zemí. „Astrologie spojuje všechny tyto disciplíny, navíc přináší lidem praktické informace," doplňuje Bratková, která vystudovala geofyziku na Karlově univerzitě v Praze. Později tam také obhájila doktorský titul.