Rozpačitě začal včera v poledne letošní studentský Majáles. Tři akce, které ho zahájily, nepřilákaly takovou pozornost, jakou jeho organizátoři očekávali.
„Beachvolejbalový maraton měl, podle mého názoru, velmi dobrou propagaci jak na webových stránkách, tak ve školách. Přesto našlo odvahu hrát jen málo lidí,“ řekl jeden z organizátorů Daniel Kasan.

Kromě malé účasti organizátory maratonu nic jiného netrápí. „Všechno jde zatím bez problémů. Jen počasí by mohlo být lepší. Ale těch pár kapek nás neodradí. To by musel přijít uragán,“ dodal se smíchem Kasan.

Beachvolejbalové hřiště si na vlastní kůži vyzkoušely žákyně volejbalové třídy Základní školy Prokopa Diviše. „Je bohužel trochu zima, ale když hrajeme, tak se to dá,“ komentovala Nikol Gruberová. „Není tady typický beachový písek, tak to trochu bolí. Proto mají někteří oblečené ponožky,“ dodala Veronika Auerová.

Beachvolejbalové hřiště uprostřed parkoviště překvapilo i studentky Technické univerzity z Liberce. „Znojmo vůbec neznáme. Právě jsme vystoupily z autobusu. Vidět hřiště uprostřed města je zajímavé,“ s údivem komentovala Tereza Doušová.

Otevřít lidem oči a podpořit jejich kreativitu se zase snažili studenti Střední umělecké školy grafické v Jihlavě. „Chceme lidem ukázat i jinou stránku umění. Všichni zájemci u nás mají k dispozici plátno a barvy. Mohou malovat sami ve vlastní režii nebo jim můžeme poradit s technikou,“ vysvětlila studentka Petra Heidrichová.

Velké přízně diváků se nedočkala ani Streetlife party. „Zatím je tu málo lidí. Večer to myslím bude lepší,“ řekla Lucie Odleváková, studentka, která prodávala vstupenky.

Majálesové veselí pokračuje také dnes. Dopoledne jsou pro všechny tancechtivé zájemce připraveny taneční workshopy, odpoledne Streetball a v děvet večer celou akci zakončí White party na zimním stadionu.