Do města vtrhne dnes odpoledne studentský Majáles 2007. „Letošní Majáles by měl být největší, jaký Znojmo dosud zažilo. Budeme se snažit, aby všechno stoprocentně klaplo,“ řekla hlavní pořadatelka celé akce Kateřina Kasanová.

Podle ní bude vrcholem především páteční noc na znojemském hradě, kdy mimo jiné vystoupí i nyní mezi mladými velmi populární hudební skupina Sunshine.

Organizátoři dopředu avizovali i brazilskou taneční skupinu. „Brazilci však byli moc drazí. Rozhodli jsme se peníze použít efektivněji jinde,“ uvedla Kasanová.

Rozpočet letošního Majálesu je rekordní. „Dostaneme se zhruba na tři sta tisíc korun. Dvě stě tisíc poskytlo na tuto akci město Znojmo,“ upřesnila Kasanová.

Dnešní program začne o půl šesté večer ve sportovní hale TJ v Husových sadech. Na slavnostní zahájení naváže soutěž v taneční improvizaci Dance Open, při Magic Levitation se představí tuzemské špičky v hip hopu, street dance či break dance. Začne také čtyřiadvacetihodinový cyklomaraton. Celou dnešní akci doprovodí velkoplošná projekce.

V pátek pak především na studenty znojemských škol, ale i další návětšvníky čekají taneční workshopy, ukázky streetballu, předvedou se nejlepší čeští basketbaloví smečaři.

Program pak vyvrcholí na znojemském hradě. Vyhlašovat se bude král a hujer Majálesu, zahrají studentské a revivalové kapely a jako hlavní hvězda večera skupina Sunshine.

Více informací naleznete zde