Podobně jako v minulých letech, Krumlov bude hospodařit se 145 miliony korun. Peníze půjdou zejména na zasíťování pozemků pro bydlení a průmyslovou zónu, na opravu školních tříd a chodníků. „V příštím roce nás čekají opravy chodníků, které vyjdou na tři a půl milionů, tři miliony jsou určeny na projektovou dokumentaci k zámku a také na mobiliář. Počítáme se dvěma miliony pro mateřské školy a s více než pěti miliony pro naše dvě základní školy," vyjmenoval starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina s tím, že oprav se také dočká kinosál v tamní Sokolovně.

Budovat hodlají také ve Višňovém. „Schvalujeme plán investic pro příští rok. Všechny větší akce se budou týkat bezpečnosti našich lidí. Hodláme řešit dešťovou kanalizaci, chodník a parkování od hřbitova ke kruhovému objezdu. Pokud se dohodneme se Správou a údržbou silnic, mohl by vyrůst o chodník od kruhového objezdu směrem na Miroslav," naznačil starosta Višňového Vladimír Korek. Do nových chodníků by mohl dát městys zhruba sedm milionů korun. „Hospodařit budeme v provizoriu, samotný rozpočet schválíme v březnu," upřesnil Korek.

Rozpočtové provizorium se osvědčilo také v Miroslavi nebo třeba ve Vranově nad Dyjí. „Příští rok se obejdeme bez větších investic. Letos jsme dali peníze do silnic, sociálního zařízení ve škole nebo výtahu ve zdravotním středisku," vyjmenoval starosta Vranova nad Dyjí Lubomír Vedra.

Již ve středu schválí návrh rozpočtu v Únanově. Hospodařit hodlají s 47 miliony korun. „Z toho půjde na investice 14 milionů korun. Čtyři miliony poputují do školství," sdělil starosta Únanova Vojtěch Fabík.

Návrh rozpočtu je zveřejněný také na webu Hevlína. Počítá mimo jiné s tím, že obec dá 10 milionů do sportovních zařízení a získá 14 milionů z výherních hracích přístrojů.