Takový vzkaz poslali vedení radnice a také policii účastníci sobotního mítinku u hotelu Dukla. Organizátoři se zvali na akci především sociální sítě facebook, kde před samotnou akcí přislíbilo účast více než osm set lidí. Nakonec jich přišla asi jen polovina. Zaplnili však zcela prostor před vstupem do sálu hotelu.

„Jsme tady proto, abychom jasně vyjádřili svůj názor na špatnou situaci v této části města. To, co se tu stalo minulý týden je jen vyvrcholením dlouhodobých problémů, které neřeší ani město, ani policie. Proto chceme podepisovat petici, kterou předáme vedení města," uvedl jeden z organizátorů Jiří Petružálek.

Důrazně se opakovaně vyjádřil, že on ani jeho kolegové nejsou žádnými extrémisty. „Nemáme ani nic společného s plachtou, která se objevila na viaduktu na Vídeňské. Od toho se důrazně distancujeme," reagoval Petružálek na plakát na nedalekém viaduktu. Na něm několik hodin před začátkem mítinku byl nápis Stop Turkům ve Znojmě.

Lidé podepisovali petici již před začátkem mítinku. „O mítinku jsem se dozvěděla z plakátu, který byl přilepený na dveřích našeho domu. Nelíbí se mi, co se tady děje. Jsem kategoricky proti hernám ve Znojmě. Proto jsem petici podepsala," svěřila se důchodkyně Marta Pospíchalová.

„Sice jsem z Vítonic, ale chodí sem moje děti. Není mi lhostejné, co se tady děje. Petici jsem také podepsal," řekl Vladimír Čech.

VÍCE SE DOČTETE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ ZNOJEMSKÉHO DENÍKU ROVNOST