Nový portál www.dokrumlova.cz chtějí moravskokrumlovští spustit již od prvního června. „Před rokem a půl jsme vytvořili novou marketingovou strategii města. Její součástí je nové logo, webové stránky pro turisty a propagační materiály,“ informoval místostarosta města Tomáš Třetina.

Nový internetový portál, na kterém by měl zájemce najít základní informace o městě a okolí, včetně virtuální prohlídky zajímavých míst má, podle Třetiny, přitáhnout další turisty do Krumlova.

Město již začalo používat i nové logo. Lidé jej mohli vidět například na studentském majálesu. „Původní městský znak je složitý, logo má naopak akčnějším a moderním způsobem prezentovat Krumlov na různých akcích či například tiskovinách pro turisty,“ uvedl Třetina.

Logo symbolicky znázorňuje dva moravskokrumlovské kopce, Floriánek a Křižák, jeden v modré, druhý v zelené barvě. „Na hudebních slavnostech jednatřicátého května chceme oficiálně nový internetový portál, ale také logo a propagační materiály představit lidem,“ dodal Třetina.