„Je to moderní forma komunikace s veřejností. Proto jsem se ji rozhodl vyzkoušet,“ říká. Mezi politiky není jediný. Blogy mají například předseda vláda Mirek Topolánek nebo šéf opozice Jiří Paroubek.

Své názory ale na webu prezentují i tisícovky obyčejných lidí. Píší o svých koníčcích, osobním životě nebo třeba recenze na filmy, které viděli v kině.

 

Chcete si vytvořit svůj blog? Zaregistrujte se zde.


Téma starostova blogu je ale zřejmé. „Především se budu snažit psát o městě, ale určitě se najdou i celostátní témata, ke kterým budu mít co říct,“ naznačuje.

Znojemský deník bude rád, když bude reagovat také na články o městě , které se v něm pravidelně objevují.

Neodmyslitelnou součástí internetových deníků jsou diskuze. K publikovaným příspěvkům se tak může každý vyjádřit. „Jiných názorů se nebojím. Rád budu diskutovat s lidmi, kteří se nebojí za své myšlenky a příspěvky do diskuze podepíší,“ slibuje Nezveda.

Blog znojemského starosty samozřejmě není jediným internetovým deníkem, který ve Znojmě vzniká. Do města můžete díky nim nahlédnout z mnoha úhlů pohledu. Jak se zde žije a učí lektorkám angličtiny si můžete přečíst na www.uca.bloguje.cz.

Všechny více či méně čerstvé mámy si mohou porovnat své zkušenosti s Evou Veselou. Její postřehy naleznete na stránkách vesela.blog.denik.cz.

Na blogy Deníku svůj internetový deníček svěřil i starosta Znojma. Pokud vás zajímají jeho názory, zabrouzdejte na nezveda.blog.denik.cz.

 

 

Na pokraji slávy


Před třemi lety byla nezaměstná. Kromě hledání práce se ale rozhodla založit i svůj internetový deník. Dnes ji díky tomu znají filmoví nadšenci po celé republice.

„Psaní mi dodalo sebevědomí i pěkný pocit, že to, co vytvářím, někoho zajímá,“ říká Eva Veselá.

Kromě filmu popisuje Veselá i každodenní dilema a starosti matky. Blog založila i pro svého dvouletého syna Jakuba. „Nevím jestli ho stále povede, třeba ve třiceti. Pro mě to ale je dobrá vzpomínka na jeho dětství,“ usmívá se.

Někteří blogeři se už dostali na stránky celostátních novin, Veselá na velký průlom ještě čeká. „Oslovilo mě už ale jedno kino, abych jim napsala texty do programů,“ řekla.