Některým řidičům se z nového kruhového objezdu na kraji Hradiště zatočila hlava. Hlavně když chtějí zajet do dvora křížovnického kláštera a neví jak. Podle silničářů ovšem zrovna tam mohou i přes plnou čáru, protože jedou mimo silnici. Další připomínku, že za zatáčkou v Gránicích vytvořili dělníci dělící čárou příliš úzký pruh, pak silničáři ještě prověří.

Objezd vzbudil pozornost i na sociálních sítích. „Je trochu nešťastné, že řidič, který chce vjet do probošství sv. Hypolita, kde je i muzeum Velké Moravy, by si měl podle předpisů zajet pár set metrů kvůli příčným bílým čárám, které brání odbočení do dvora," napsal například Marek Venuta.

Další čtenáři zadoufali, že objezd alespoň zklidní dopravu. „Na Hradišti se nedá přejít z jedné strany silnice na druhou, snad to kruhák aspoň trochu zpomalí," podotkl čtenář Michal Hradil. Další pochybovali o účelnosti stavby objezdu vůbec.

Bohuslavu Klímovi, šéfovi archeologické expedice a muzea sídlících v areálu probošství, se objezd celkem zamlouvá. „I když mnoho lidí říká, že je to zbytečně velkorysá úprava, myslím, že je užitečná a pěkná. Zbývá dodělat zeleň a bude to hezké. I my se studenty se chceme věnovat úpravám okolí naší expedice," řekl.

I jemu ale vrtá hlavou samotné značení na objezdu. „Je to nedomyšlené. Když jsme tam poprvé přijeli, divil jsem se, že asi mám jet až k bráně u Křížovnické ulice a odtud zpátky," poznamenal Klíma.

Podle silničářů jsou ale čáry namalované správně a řidiči do dvora vjet z kruhové křižovatky mohou. „Po konzultaci s policií mohu říci, že v tomto místě lze plnou čáru přejet, protože jde o příjezd na místo ležící mimo silnici. Vzhledem k povaze navazující cesty ani nejde o křižovatku, ostatně tak toto místo není označeno dopravním značením," vysvětlil Komůrka.

Řidiči ale mají i další připomínky. „Nově vyznačené pruhy za zatáčkou v Gránicích jsou různě široké. Do toho užšího se autobus vejde jen stěží," podotkl David Molík z Hradiště.

Znojemský deník Rovnost si šířku pruhů na místě ověřoval a zjistil, že na několika místech je to jen 2,5 metru, přitom v protisměru je o metr více.

Ředitel Znojemské dopravní společnosti Psota Petr Chadim, jehož autobusy jedné z dopravních linek místem jezdí, zatím o problému nevěděl. „Zatím mi nikdo nic nehlásil, není-li to tam však alespoň tři metry široké, pak je to špatně," reagoval.

Šéf silničářů Komůrka o problému s pruhy také dosud neslyšel. „Je to pro mně nová informace, slyším to poprvé, ani jsem si sám ničeho nevšiml. Ani policie neměla připomínky. Nechám to prověřit," podotkl Komůrka.

Řidič Molík přidal i další postřehy z prvních dnů provozu kruhového objezdu. „Směrem od Mašovic kryje objezd do značné míry sýpka. A pokud někdo od Mašovic přijíždí rychle, může proto přehlédnout auto na objezdu. Ten zatím docela ignorují i chodci. Zrovna včera jsem viděli tři, jak to vzali vedle sebe nejkratší cestou. Auta je nezajímala," podotkl.