Celou věc vyšetřovali kvůli možné podjatosti policisté v Hodoníně. „Případ jsme odložili. Nepodařilo se nám totiž prokázat, že by v daném případě šlo o trestný čin," sdělil mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník. Část spisu ale nyní dostanou na stůl znojemští kriminalisté. „Dostal jsem v tomto smyslu vyrozumění. Z vyšetřování totiž vyplynuly skutečnosti, které policie považuje za nutné přešetřit," vysvětlil Jiří Kacetl, který podal za celou znojemskou opozici trestní oznámení vloni na podzim. Nenapadal žádné konkrétní osoby, vše směřovalo vůči neznámému pachateli.

S opravami stadionu začalo město před třemi lety. Důvodem byl postup znojemských fotbalistů do nejvyšší soutěže a s tím spojené vyšší nároky na stadion a jeho zázemí. Samotnou rekonstrukci i způsob jejího provedení však opozice dlouhodobě kritizovala. Městská pokladna měla podle kritiků údajně přijít kvůli některým neuváženým rozhodnutím v souvislosti s opravami až o pětadvacet milionů korun.

Představitelé znojemské radnice podané trestní oznámení bagatelizují. „V podávání neopodstatněných trestních oznámení by mohl být doktor Kacetl mistrem světa. Je to jeho způsob komunikace. Ve znojemském zastupitelstvu totiž zastává roli neustálého stěžovatele," komentoval celou záležitost starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Podání trestního oznámení předcházelo důkladné šetření kontrolního výboru, který doporučil vypracovat na rekonstrukci městského stadionu posudek soudního znalce. Měl zhodnotit kvalitu a rozsah odvedených prací.

Znojemští radní ale posudek nezajistili. Opozice si proto nechala odborníkem na betonové konstrukce zpracovat vlastní posudek, který hodnotil stav tribun na stadionu. Poukázal na desítky nedostatků.

Dotace na rozsáhlou rekonstrukci získalo město po ročních peripetiích od ministerstva školství. Sportovci získali nový trávník, světla a diváci moderní tribuny. Opravy přišly na zhruba sto milionů korun, třicet milionů putovalo z městské kasy.