„Jak jsem si pana prezidenta vážil, a že jsem si ho velmi vážil, tak tímto krokem mě velmi zklamal a moc u mě tímto ztratil," řekl starosta Višňové Vladimír Korek.

K iniciativě starostů Zlínského kraje se přidali také představitelé Miroslavkých Knínic na Moravskokrumlovsku. Obraz prezidenta Klause na tamním obecním úřadu od pondělí návštěvníci úřadu nenajdou. „Přidali jsme se k našim kolegům ze Zlínska, protože s jejich názory souhlasíme. Prezident Klaus svým rozhodnutím udělit velkorysou amnestii i tunelářům, korupčníkům a podvodníkům, ztratil skutečně morální právo být prezidentem slušných a poctivých lidí. Pod slova starostů ze Zlínska se plně podepisuji," konstatoval starosta Knínic Jiří Balík.

„Prezidentův portrét má dokreslit důstojnou atmosféru místa. Prezident má také být vzorem pro děti, které se ve školách učí základům morálky a dobrým mravům," objasnil starosta Vysokého Pole na Zlínsku Josef Zicha. Proto starostové vyzývají ostatní starosty, aby až do konce prezidentova funkčního období odstranili ze stěn portréty Václava Klause.