Lidé přicházeli už od devíti, kdy rybáři začali zatahovat sítě. Nakoupit si poté mohli čerstvě vylovené kapříky. Na výlov od časného rána dohlížel i majitel rybníků Jaroslav Procházka. „Ryba je zdravá, pěkně narostlá. Jsem spokojen," zhodnotil. Rybáři ze sítí vytahovali zejména kapry, ale také líny či candáty. „Teď to vytřídíme, co je pěkné, konzumní, přes dvě kila, prodáme. To ostatní půjde do druhého rybníka, kde tyto ryby dorostou a příští rok je opět vylovíme," poznamenal majitel rybníků. Lidé mohli na místě vidět i několik osmikilových rybích velikánů. Vylovené ryby poputují zanedlouho na vánoční stoly.

V místě hrála muzika, lidé se mohli občerstvit. K ochutnání byly smažené ryby s bramborovým salátem, uzené ryby nebo rybí polévka. K zahřátí měli organizátoři připraven čaj, svařák a medovinu.