„Jsme tu letos poprvé, dřív byly dcerky moc malé. Letos si to ale užily, a jsou z dílniček celé rozdováděné. Moc se jim to líbilo, nejraději by si, kdybychom měli dost času, vyzkoušely všechno. Ale stihly si vyrobit andílka z lýka a kouzelné světýlko," usmívala Kateřina Stránská Štandlová, zatímco ji děvčata táhla každé na jinou stanu sálu.

Po několika letech byl v obležení opět stůl miroslavského řezbáře Bohumila Stejskala. „Asi čtyři roky jsem tu nebyl, protože jsem měl spoustu jiné práce a taky jsem marodil. Ale chodím sem rád, je tu pěkná atmosféra, a dětí přichází hodně. Jen musím dávat pozor, protože nástroje jsou ostré a děti by se mohly poranit," podotkl řezbář.

Před kulturním domem a na nedalekém náměstí mezitím mohli lidé obcházet stánky vánočního trhu. Letos poprvé si mohli současně pochutnat na polévce a přispět na dobrou věc. Nedaleko známého miroslavského adventního věnce stál totiž stánek s dobročinnou polévkou. „Zelné polévky s klobásou jsme navařili asi osmdesát litrů, lidé se postupně scházejí, jde už docela na odbyt. Jsme tu ale poprvé, takže to chvíli trvá," hodnotil miroslavský místostarosta Drahoslav Mikulka, který uvaření a rozdávání polévky obstaral. „Nápad to byl starosty Romana Volfa, my jsme to po dohodě zařídili. Výtěžek z dobrovolných příspěvků pošleme na konto Krtek brněnské dětské onkologie," dodal Mikulka.