„Na chvíli jsem se tady zastavil. Dal jsem si punč, i když mi úplně nechutnal, pobavil se známými a teď zas musím za dalšími nákupy, " poznamenal Petr Böhm, jeden z návštěvníků trhu, rozloučil se s kamarádem a začal s partnerkou domlouvat další nákupní program.

Na podiu mezitím Divadlo Koráb rozehrálo představení o narození Ježíška. Na podiu zrovna řádil král Herodes a nařizoval vyvraždění všech nemluvňat tak dlouho, až si ho odnesl čert.

Další pohádka a další čerti čekali na děti ve znojemském podzemí. „Tyto programy mají dobrou odezvu, obvykle za víkend přijde několik stovek návštěvníků. V zimě se děti navíc mohou děti nejen pobavit, ale i ohřát, protože v podzemí je teplota celoročně stabilní," uvedla vedoucí produkce pořádající Znojemské Besedy Jana Alexová. Děti s rodiči prošly částí obvyklé prohlídkové trasy, cestou je poškádlilo několik rozverných čertíků a na konci shlédly krátkou pohádku a dostaly malou odměnu.¨

Několik stovek lidí se o víkendu vypravilo i do Althanského paláce na třetí Dárkování. „Naši dobročinnou adventní akci ve prospěch sdružení Šťastný úsměv, které pomáhá dětem s rozštěpem patra, pořádáme už potřetí. Návštěvníci se mohou podívat na práci sklářů, nakupovat dárky, které připravili maminky ze sdružení a umělečtí řemeslníci. Připraveno je i občerstvení," přiblížila organizátorka Iveta Hlobilová.