VYBERTE SI REGION

OBRAZEM: Zelený čtvrtek nabídl ve Znojmě gastronomickou show

Znojmo – Králičí roláda plněná mladým špenátem či jehněčí terinku jako předkrm. Dále pomalu pečená nadívaná kuřátka nebo konfitované jehňátko na tymiánu a česneku jako hlavní chod. A jako dezert třeba profiterolky s vanilkovým krémem a karamelem. To vše a další lákavé velikonoční pokrmy nabízeli při tradiční Velikonoční gastroshow v sále Znojemské Besedy tři mistři kuchaři. Na Zelený čtvrtek přijeli do Znojma předvést své umění Václav Šmerda starší, Jiří Lot a Roman Ťulpa.

25.3.2016 2
SDÍLEJ:
Fotogalerie
11 fotografií
Tradiční Velikonoční gastroshow nabídla zájemcům ve Znojemské Besedě na Zelený čtvrtek trojice kuchařů.

Tradiční Velikonoční gastroshow nabídla zájemcům ve Znojemské Besedě na Zelený čtvrtek trojice kuchařů.Foto: DENÍK/Dalibor Krutiš

Hosté gastronomické show ochutnávali, hodnotili, mohli také s profesionály prodiskutovat přípravu jednotlivých pokrmů. Hosté si mohli také zakoupit láhev vína, a přispět tak penězi pro Nadaci pro transplantaci kostní dřeně.

Autor: Dalibor Krutiš

25.3.2016 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Uherčický zámek. Ilustrační foto.

Za pomoc Uherčicím a dalším památkám dostali Britové Paprsek světla

Břeclavští chtějí kamery, které jsou schopné rozpoznat registrační značky aut.

Kamerový systém rozpoznává značky aut. Do budoucna s ním počítá i Znojmo

Znojemský městský pivovar uvařil v prvním roce dva tisíce hektolitrů piva

Znojmo – Znojemský městský pivovar uvařil v prvním roce své existence 2143 hektolitrů piva. Letos chce produkci zdvojnásobit, sdělil v úterý podnik. Nová firma slavnostně otevřela svůj pivovar v areálu někdejšího Hostanu v listopadu 2015. Loňský rok pro ni byl první, kdy podnik vařil celoročně. „Šedesát procent našeho výstavu tvořila jedenáctka, 21 procent dvanáctka a zbytek speciály. Potvrzuje se, že nejoblíbenějším produktem je pivo plzeňského typu, které se na objemu naší produkce podílelo 82 procenty," uvedl ředitel pivovaru Miroslav Harašta.

Šamanka z dob lovců mamutů dostane tvář. Vědci vytvoří bustu s lidskými vlasy

Brno – Brněnští vědci pracují na jedinečném projektu. Vytváří bustu tisíce let staré šamanky na základě kostry z Dolních Věstonic.

Mrazy a sněžení pokračují. Hrozí i sněhové jazyky

Jižní Morava – Zatímco před pěti lety Brňané museli přivolávat sněžení a pravé lednové počasí s bílou nadílkou a mrazy rituálním tancem kolem orloje na brněnském náměstí Svobody, letos se zima ukázala Jihomoravanům v plné kráse. „Zatím se dá zhodnotit, že letošní lednové počasí na jižní Moravě je chladnější než v dlouhodobém průměru," uvedla klimatoložka brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu Gražyna Knozová. Ve středu a ve čtvrtek meteorologové varují před sněhovými jazyky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies