„Připravujeme pro letošní a příští rok výstavbu obecní kanalizace a připojení nemovitostí na tuto kanalizaci. Připomínám, že od prvního ledna loňského roku je podle zákona povinnost připojit ke kanalizaci každou nemovitost, produkující tekutý odpad, mimo dešťové a povrchové vody," sdělil starosta Peřinka.

Proto podle něj není možné napojit na kanalizaci odpad vody ze střech, povrchových vod, vod ze sklepů a bazénů. „Zastupitelé rozhodli, že všechny přípojky nemovitostí bude hradit obecní pokladna. Ale pozor. To se týká pouze trvale hlášených občanů naší obce," upozornil Peřinka.

Po Novém roce začnou zastupitelé obce navštěvovat jednotlivé domácnosti a podrobně vše vysvětlí. „Přípojku může zájemcům odborně provést firma, či si ji za dozoru odborně způsobilé osoby, tedy firmy, mohou lidé vybudovat sami. Veškerý materiál, i jímky s čerpadlem, zaplatí obec," naznačil Peřinka.

Celková hodnota přípojek se pohybuje kolem pěti milionů korun. „Předpokládaný začátek odkanalizování plánujeme v červenci 2014. Ukončení pak ke 30. září 2015. Hodnota díla se předpokládá kolem dvaceti milionů korun," uzavřel starosta.