Poslední den letošního roku mohou obyvatelé Znojemska hromadně oslavit na některé z večerních společenských akcí, kterých je po celém regionu zejména díky provozovatelům restaurací či kulturních domů dostatek. Podobně jako loni mohou pak obyvatelé Znojma zamířit i tentokrát na náměstí a oslavit tak Silvestra spolu s účinkujícími na připraveném pódiu. Místo prostornějšího Masarykova náměstí se ale musí letos spokojit s Horním náměstím.

„Už na odpoledne je připraveno Dětské silvestrovské odpoledne s moderátorem Milanem Jonášem a D. J. Izzy Cooperem, kde si mohou děti zatančit a zasoutěžit. V podvečer pak zahrají k dobré náladě Blue Band, následovat bude skupina Kristovy léta," pozvala mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková. Od 19 hodin vstoupí na scénu moderátoři a poslední hodiny roku budou patřit muzice kapely Robbie Williams revival Brno se zpěvákem Janem Čápkem. Na první minuty nového roku je pak připraven slavnostní ohňostroj.

Tradiční program čeká i obyvatele Miroslavi. Silvestrovské zábavy tam plánují místní restaurace a bary, ve tři odpoledne zazní pak v miroslavském kostele Te Deum jako poděkování místních věřících za prožitý rok.

„Město pak jako každý rok uspořádá pro občany slavnostní přípitek miroslavskou meruňkovicí a ohňostroj, který se po půlnoci uskuteční před kulturním domem," nastínil místostarosta Miroslavi Roman Volf.

Podobně jako v Miroslavi bude živo i ve znojemských restauracích, barech a diskotékách. Do řady z nich se ale lidé dostanou jen na platnou vstupenku a už je i nemálo těch, kde mají s předstihem plno.

Kam ale lidé vstupenku potřebovat určitě nebudou, je Silvestrovská vycházka, kterou na poslední letošní den naplánovala Správa Národního parku Podyjí. Sraz zájemců je ve 13 hodin v Podmolí u areálu lesní správy. Trasa vycházky pak povede Lesní správou Podmolí přes Velký Fišegrán, podél řeky na Barák a zpět k lesní správě. „Asi sedmikilometrová trasa velmi náročným terénem bude končit do 16 hodin," přiblížil David Grossmann ze správy parku. Vycházka, kterou povede Tomáš Vrška, má za cíl rozloučit se s rokem 2012 v zimní přírodě.

Platit vstupné nebudou muset ani lidé, kteří se rozhodnou prožít poslední hodiny letošního roku v klubu Boomerang v Hlubokých Mašůvkách. „Pro hosty jsme připravili Silvestrovský program. Mohou protančit noc na LED stage u těch „nej" tanečních pecek a hitů na přání nebo si „zarockovat" na Rock stage, kde to rozjede kapela Z piva kostky & Accept Revival," zvou organizátoři.

VÍCE ČTĚTE V SOBOTNÍM VYDÁNÍ ZNOJEMSKÉHO DENÍKU