Centrum Freeport má přes pětasedmdesát obchodů s více než 250 světovými značkami oděvů a oblečení. Velikost prodejní plochy je 22 000 metrů čtverečních. Počet návštěvníků dosahuje ročně 1,8 milionu. „Očekáváme, že obě centra, která se nacházejí nedaleko česko-rakouských hranic, se budou dobře doplňovat," uvedl manažer Fashion Outlet Parndorf Beteiligungs Thomas Seikmann.

Freeportu v letošním prvním pololetí vzrostly meziročně tržby o 18,1 procenta, počet návštěvníků se zvýšil o 11,3 procenta. Do konce roku připravuje centrum otevření dalších obchodů: Desigual, Versace Jeans a Armani Jeans, obchod Fade nabízející luxusní kabelky a doplňky značek Michael Kors, Calvin Klein, Guess, Patrizia Pepe a Pinko.

V České republice jsou nyní dvě velká outletová centra, otevření třetího u Prahy se připravuje. Pražské Fashion Arena Outlet Center ve Štěrboholích loni také změnilo majitele. Za 71,5 milionu eur (1,95 miliardy korun) ho koupila společnost Meyer Bergman. Fashion Arena Outlet Center nabízí na ploše 25 000 metrů čtverečních 110 obchodů.