„Firmy odvedly kus práce, včera skončily s opravami, spustili jsme filtraci vody, odzkoušeli skluzavku a tobogán a od dnešního dopoledne jsme hlavní atrakce mohli opět otevřít návštěvníkům,“ informoval správce plovárny Josef Císař. Technici ještě musí doladit čtyři motůrky ovládající menší atrakce. „Ty jsou spíše okrasné a v chodu by měly být do konce týdne,“ dodal Císař.

Podle správce se týdenní výpadek skluzavky, tobogánu a dojezdového bazénu částečně promítl v návštěvnosti plovárny. „Některé skupiny návštěvníků, které atrakce vyhledávají nejspíš zůstaly doma, další lidé sem ale chodí za klidem a odpočinkem. Těžko soudit, jak přesně se projevila právě porucha na atrakcích. Větší vliv na počty návštěvníků má rozhodně počasí,“ dodal správce. Minulý víkend přišlo na plovárnu v pátek téměř sedmnáct set návštěvníků, v soboru šest set padesát a v neděli dvanáct stovek.

Příčinou poruchy ve strojovně byla před týden havárie vodního rozvaděče. „Praskl na svaru a strojovnu zalila voda do výše víc než metru. Díky hasičům a vlastní iniciativě naší údržby jsme zachránili další rozvaděče a předešli mnohem rozsáhlejším problémům. I dodavatelé pracovali na opravách velmi rychle, včetně zajištění dodávky některých dílů ze zahraničí,“ uvedl Císař. Škodu a náklady na opravu musí podle jeho slov nejprve vyčíslit dodavatelská firma.