První exkurzí za horninami a minerály Lukovska a Čížovska provede zájemce geolog Jihomoravského muzea Jaroslav Šmerda. „V sobotu 11. dubna také slavnostně otevřeme naši novou geoexpozici pod širým nebem u Návštěvnického střediska v Čížově," informoval David Grossmann ze Správy Podyjí.

Následovat bude Mokřadní vycházka se zoologem téže instituce Antonínem Reiterem a na začátku května mohou lidé s ornitologem Martinem Valáškem přivítat ptačí zpěv u Šafova.

Další akce budou zaměřeny na tradiční poutní stezku, netopýry, víno, houby, lesy i další živočichy a rostliny. Milovníci kulturních akcí mohou navštívit výstavy a koncerty. Nechybí ani dvě vyjížďky za hranice národního parku. Jedna s novým zaměřením, za významnými stromy Znojemska a druhá tradiční po památkách, tentokrát do rakouské Kremže.

Na své si tentokrát přijdou rodiny s dětmi, protože v nabídce mohou najít vycházky s krátkými trasami i akce přímo na ně zaměřené, například Evropský den chráněných území na Staré vodárně na konci května.

Správa parku zveřejnila na svém webu i program letošních akcí pro veřejnost partnerského rakouského Národního parku Thayatal.