Jak dodal, občas zajde i na radnici. „Mám tam známé, se kterými jsem roky spolupracoval, tak za nimi někdy zajdu na návštěvu. Komunální politice jsem se věnoval dvacet let. Všechno však jednou končí a také můj čas v politice se naplnil. Teď to nechávám mladším," dodal Balík.

Politiku zcela hodil za hlavu bývalý zastupitel, lékař Marek Klumpar. „Z politiky mi nechybí vůbec nic. Jsem rád, že už zastupitelem nejsem," řekl v úterý dopoledne stručně Klumpar, který byl evidentně velmi pracovně vytížený.

Ani jeho někdejší politická souputnice Marta Bayerová už není výrazněji politicky činná. „Učím děti svých bývalých žáků na znojemském gymnáziu matematiku a fyziku, a nic mi nechybí. Pokud se týká strany, platím stále členské příspěvky a chodím do základní organizace," řekla bývalá senátorka a dlouholetá zastupitelka Bayerová.

Opačným směrem, pokud se politiky týká, míří bývalý místostarosta Marian Keremidský. „Stal jsem se republikovým místopředsedou Strany práv občanů Zemanovci. Dále působím jako krajský předseda strany a také místní předseda ve Znojmě. Pokud se profese týká, učím na jedné ze znojemských středních škol," svěřil se Keremidský.

Jeho bývalý koaliční partner, exstarosta Petr Nezveda, je stále řadovým zastupitelem města. „Kromě práce řadového zastupitele jsem předsedou majetkové komise rady města. Mojí hlavní pracovní činností je dnes práce obchodního ředitele firmy, která se zabývá investováním svých volných prostředků. Okrajově se také věnuji práci pro elektrotechnickou firmu, se kterou mám stále smlouvu," naznačil Nezveda.

Jeho bývalá pravá ruka na radnici, dřívější místostarosta Jan Blažíček, se věnuje svému podnikání v oblasti akvaristika a potřeby pro chovatele. Také provozuje chovatelskou stanici psů plemen Jack Russell terrier.