Za uplynulé roky se dočkalo hřiště, které pochází ze sedmdesátých let minulého století, opravy učebny a sociálního zařízení. „Opravit jsme nechali i zázemí, chodníčky, domky na hřišti a pergolu," vyjmenoval Forman.

Navíc doplnil, že řídicí jednotka pro semafory je řízená automaticky. „Nový povrch je poslední a konečnou úpravou hřiště. Doufám, že časem se opět zvýší ve školách priorita, pokud jde o dopravní výchovu tak, jak to bývalo dříve. Pak by k nám mohly opět jezdit děti z celého regionu," naznačil Forman. Hřiště využívají místní školy a čas od času přijedou i školáci z okolních vesnic.

Znojemské základní školy využívají pro dopravní výchovu hřiště v ulici Jindřicha Hořejšího. Podle odborníků ale není plnohodnotným hřištěm. To mělo vzniknout za desítky milionů korun v prostoru bývalého autocvičiště v Příměticích.

Nyní je ve hře i vnitroblok bývalé zemědělské školy v Alšově ulici, která patří kraji. Propagátor dopravní výchovy Čestmír Vala záměr uvítal. „Hřiště ve dvoře nebude sice použitelné pro všechny aktivity, ale půjde skloubit s teoretickou průpravou," uvažoval Vala.