Rodiče z Miroslavi a blízkého okolí mohou využít nabídky tamního Střediska volného času. „Zájem je vždy o termíny, které nabízí florbalové, muzikantské nebo taneční soustředění. Navštěvují je děti, které chodí do našich kroužků. Volno máme ještě na táborech s názvem Superhrdinové nebo Hejbni kostrou. Oba jsou zaměřené na pohyb, první z nich nabídne například seznámení se se základy bojových umění a druhý pak s řadou nejrůznějších sportů," sdělil ředitel miroslavského střediska Miroslav Růžička.

Doplnil, že volná místa jsou také na srpnovém táboře s názvem Šifra malých debrujárů. Děti zažijí týden plný vědeckých pokusů a astronomie. Týdenní tábor přijde na necelou tisícovku.

Posledních pár dětí přijme také krumlovský Domeček. Na druhou polovinu srpna organizátoři připravili pro děti příměstský tábor s angličtinou. „Na účastníky čekají kreativní dílny, sportování nebo třeba výlet do ZOO," naznačili pořadatelé na webových stránkách.

Zcela obsazené termíny již má znojemský dům dětí. V těchto dnech již přijímají pouze náhradníky pro čtyři různé turnusy.

Rodiče ze Znojma ale nemusí zoufat, jejich ratolesti mohou zažít týden plný dobrodružství na táboře pořádaném Miniklubem. „Je učený pro děti od pěti do deseti let a nabízíme i jeden nocleh či možnost přihlásit dítě jen na jednotlivé dny," přiblížila Jolana Ambrosková z Miniklubu. Jak doplnila, účastníky čeká výlet vlakem za šatovskými bunkry, koupání na plovárně, cesta do Hlubokých Mašůvek nebo projížďka na koni na dobšické farmě. Na výběr jsou dva červencové termíny a jeden srpnový. Tábor přijde na necelé dva tisíce korun.

Koncem srpna si užijí kánoí, pramic i výletů účastníci tábora ve znojemské Staré Vodárně. „Tábor je vhodný pro děti od sedmi do osmnácti let a čeká je řada her a soutěží. Připravili jsme také vodácký výcvik, jednodenní splouvání Dyje ze Znojma do Krhovic nebo výlet do lanového centra na přehradě vranovské přehradě," přiblížil na webu vedoucí tábora David Gros s tím že přihlášky a dotazy mohou rodiče posílat ještě do poloviny srpna.

volné termíny

Miroslav

Hejbni kostrou: 967 Kč

6. – 11. 7. 2015

Šifra malých debrujárů: 967 Kč

10. – 15. 8. 2015

Superhrdinové: 967 Kč

17. – 22. 8. 2015

Moravský Krumlov

Tábor s angličtinou: 1500 Kč

17. – 21. 8. 2015

Miniklub Znojmo

Letní příměst. tábor: 1 800 Kč

13. – 17. 7. 2015

20. – 24. 7. 2015

10. – 14. 8. 2018

Zdroj: weby organizací