Podobně mluvila i její známá. „Je to pěkná akce. Podobné setkávání k předvánočnímu času patří," pokyvovala hlavou Blanka Dvořáčková, která na náměstí přišla se svými známými.

Již poněkolikáté se do akce s Deníkem zapojili i Hrabětičtí. „Sešlo se asi třicet lidí, atmosféra byla pěkná, sváteční a vše se povedlo," zhodnotil hrabětický starosta Jaroslav Fodor.

Podobně jako loni pak zpívali i klienti domova důchodců Anavita v Šanově. „Lidé se na tuto akci i letos velmi těšili. Vždyť doma ve svém životě také zpívali v předvánočním čase, při pečení, při vánočním úklidu. Stejně tak tomu bylo už několik týdnů i v našem domově, kde jsme na akci Česko zpívá koledy trénovali při každé příležitosti. Při pečení lineckého cukroví, při jeho slepování, při výrobě adventních věnců," přiblížil pracovník domova Petr Valenta.

Poprvé se do akce Česko zpívá koledy zapojili obyvatelé Miroslavi. „Lidi jsme pozvali na náš zámek. Zaplnili jsme trojúhelníkové nádvoří, zpěváci koled stáli i na ochozech. Zazpívalo si nás celkem sto dvacet," řekla organizátorka akce Jana Kopečková. Mezi přítomnými převažovali dospělí lidé, nechyběly ani desítky dětí. Dohromady vytvořili amatérský soubor zpěváků, který zpíval koledy asi dvacet minut.

Poprvé zpívali také Křídlůvečtí. Na setkání přišlo asi devadesát lidí, což je bezmála polovina vesnice.