Znojmo se pro letošek plánuje zejména podílet na investicích silničářů či kanalizačních svazků. „Spolupracovali jsme na přípravě projektů, na které získali evropské peníze krajští silničáři a nyní se budeme podílet i na samotných investicích. Půjde zejména o rekonstrukci průtahů Hradištěm a Mramoticemi. Město zaplatí chodníky, nové veřejné osvětlení a podobně. Na Hradiště půjde deset milionů korun, do Mramotic čtyři. Podobným způsobem se budeme podílet i na opravě mostů u Rooseveltovy ulice," vypočítal starosta Znojma Vlastimil Gabrhel a dodal, že město přispěje také na budování kanalizace v Načeraticích a Derflicích, a pokračování severozápadní větve kanalizace v Kasárnách a Mramoticích.

I v pohublém rozpočtu Znojmo počítá s dalšími opravami školek a škol. „Snažíme se dohnat, co bylo zanedbané v minulých letech, soustředíme se proto zejména na havarijní akce," dodal starosta. V rozpočtu jsou rozepsané opravy, údržba či nákupy vybavení do školek a škol za sedmnáct milionů korun.

I v Moravském Krumlově zejména pokračují v rozdělané práci. „Počítáme se zateplením sokolovny, opravou sběrného dvora a především dokončením kanalizace v Polánce a Rokytné," sdělil starosta Tomáš Třetina s tím, že město bude také chystat projekty na příští roky.

V Miroslavi se město soustředí především na dokončení opravy první části zámku. „Loni v září nás trochu zdržely deště, ale nyní vše postupuje v zásadě již v pořádku. Dělníci pracovali až do devatenáctého prosince, nyní v lednu budou pokračovat. Stavba má skončit do dubna," informoval starosta Roman Volf.

Jasno o hlavní investici mají také na radnici v Jevišovicích. „Musíme dokončit kanalizaci v centru městečka a rekonstrukci předzámčí," sdělil starosta Pavel Málek.