Znojemskému deníku stavbu rondelu potvrdil technický dozor investora Excalibur City Ivan Andel. „Důvodem výstavby je zlepšení dopravního napojení obchodních areálů společností Excalibur City a Freeport. Okružní křižovatka také celkově zpomalí průjezd těmito areály a zajistí dopravní napojení na plochy pro komerční výstavbu na straně katastru obce Dyjákovičky," uvedl Andel.

Stavbu kvůli vyšší bezpečnosti vítá i šéf dopravní policie ve Znojmě Robert Pešek. „Kruhový objezd tam vzniká především proto, že se tam bude napojovat pozemek na druhé straně od Freeportu. Zpomalí dopravu," konstatoval.

Novinku oceňují i řidiči. „Když jedu z práce, bývá ve špičce problém bezpečně se dostat na hlavní silnici. Kruhový objezd tento problém vyřeší," myslí si zaměstnankyně kadeřnictví v Hatích Vendula Štolová.

V létě stavaři dokončili stavbu důležité kruhové křižovatky na dyjské křižovatce a další na méně freknentovaném místě – v městské části Znojma na Hradišti.

Z nové dyjské křižovatky se těší i zkušený řidič a dlouholetý učitel autoškoly Marek Neuschl. „Myslím, že stejně jako já novou křižovatku vítají všichni řidiči i moji kolegové učitelé z autoškol," uvedl již dříve Neuschl.

Podle učitele autoškoly zabrání kruhový objezd dřívějším kolizním situacím. „I zkušení řidiči měli problém vyjet bezpečně z vedlejší silnice. Nebylo tam pořádně vidět na hlavní silnici. Křižovatka je teď krásně označená, pěkně osvětlená, jsou tam výborně použité příčné pruhy, které se zhušťují a fungují jako psychologická brzda," popsal Neuschl.

V těchto dnech vzniká také kruhový objezd v Božicích. Na další stavbu na kasárenské křižovatce chystají úředníci potřebné dokumenty. Zahájení stavby silničáři v tuto chvíli nemohou odhadnout.