„Osobní auta mohou projíždět po levé straně vozovky, kamiony jsou ale odstavené. V opačném směru odklání policie dopravu vedlejšími silnicemi," hlásil po osmé večer zpravodaj Znojemského deníku projíždějící místem. U převráceného kamionu zasahují celé odpoledne hasiči. „Situaci komplikuje značně kluzká silnice. Náklad kamionu je potřeba vyložit. Pomocí dvou jeřábů a vyprošťovacího automobilu budou hasiči kamion převracet zpět na kola," přiblížil večer mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

V místě stále hustě chumelí, auta projíždí krokem. Obdobná situace s nasněženým sněhem je i v dalších částech okresu.

„Kvůli této nehodě bude místo asi hodinu zcela neprůjezdné pro nákladní vozidla, pro osobní auta bude pak provoz zachován objízdnou trasou," informoval dopravní dispečer. Ledovku na vozovkách pak hlásili silničáři zejména ze severozápadu Znojemska. Další nehoda nákladního auta bez zranění se pak před 17 hodinou odehrála u Lechovic ve směru na Pohořelice.

Už po poledni se ale kvůli vrstvě sněhu na vozovce srazila auta na Vídeňské třídě ve Znojmě, a rovněž tak i za Příměticemi.

Řidiči se na Znojemsku se sněhem potýkali i po setmění. Po asi hodinové pauze začalo totiž k večeru opět vydatněji sněžit podobně, jako tomu bylo po poledni. Přestože byly teploty asi jeden stupeň nad nulou, na vozovkách se před sedmou večer opět držela vrstva uježděného sněhu. „Potřebovali jsme se dostat do Brna, ale u Lechovic nás na desítky minut zastavila kolona kvůli nehodě, tak jsme se raději vrátili zpět do Znojma," popsal Martin Kopecký odpolední změnu plánu, když původně zamýšlel s rodinou navštívit večerní divadelní představení v Brně.

Policisté museli kvůli srážkám aut vyjíždět i večer. Dvě auta havarovala po osmnácté hodině u Těšetic.

Čerstvě napadaný sníh ale nevadil jen řidičům, obtěžoval i chodce. „Městem jsem šel odpoledne a teď i navečer, na žádného sypače jsem ale ani jednou nenarazil," rozčiloval se důchodce procházející po kluzkém chodníku v městském parku.

Do Znojma se vrátila zima. Sníh překvapil lidi i silničáře.Do Znojma se vrátila zima. Sníh překvapil lidi i silničáře.