VYBERTE SI REGION

Speciality Zeleného čtvrtku? Špenát, kopřivová nádivka nebo jantarové pivo

Znojemsko – Ochutnat gastronomické speciality, které ke svátkům jara neodmyslitelně patří, mohou lidé v regionu právě na Zelený čtvrtek. Chybět nebude jehněčí maso, kozí sýr nebo speciální pivo.

24.3.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Ve ve čtyři hodiny odpoledne startuje gastroshow, kterou naplánovali pořadatelé ze Znojemské Besedy. V dolním sále budou k ochutnání velikonoční speciality. Degustační menu bude poplatné blížícímu se jaru. „Nebude chybět špenát, v hlavní roli se představí dobroty z jehněčího masa. Na výběr budou čtyři různé předkrmy, dva hlavní chody a dva dezerty," přiblížil za organizátory Milan Stehlík.

Malé degustační porce budou pro příchozí připravené zhruba po dobu jedné hodiny.

Na Velikonoce mysleli při sestavování menu i majitelé a provozní restaurací v regionu. Restaurace Sýpka v Jevišovicích nabídne smažené kuřecí řízečky. „Připravíme také jehněčí medailonky s listovým špenátem a bramborovými noky a příchozí se mohou těšit i na pečenou jehněčí kýtu s bramborovým pyré," pozval na webu podniku šéfkuchař Michal Koch.

Například v hotelu Ryšavý ve Vémyslicích budou vařit od pátku 25. března speciality, jako jsou jehněčí roláda plněná švestkami nebo pečené jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou.

Zelený čtvrtek je také dnem, kdy hospodští ve většině podniků v regionu točí zelené pivo. Pivovary Velikonoční speciál připravují obvykle tak, že do nehotového piva přidají vylouhované byliny.

Pivní speciál chystá pro své příznivce také Znojemský pivovar. Půjde o třináctistupňové jantarové pivo. „Zelená barva piva podle nás není přirozená barva. Proto jsme uvařili jantarové pivo. Zákazníci jej mohou ochutnat asi na patnácti nebo dvaceti místech přímo ve Znojmě či v obcích regionu. Namátkou například ve znojemských hotelech Lahofer nebo Prestige, v M-centru nebo baru Krize. Mimo Znojma pak třeba ve Vrbovci nebo Boroticích," vyjmenoval ředitel Znojemského městského pivovaru Miroslav Harašta.

Autor: Ilona Pergrová

24.3.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Druhé číslo Našeho Znojemska míří do prodeje

Znojmo – Víte, že nemoc špinavých rukou dorazila už i do Znojma? A jak vypadal letošní poslední den otevřených dveří v pěchotním srubu Zatáčka u Chvalovic? Už se k vám doneslo, že znojemský hráč amerického fotbalu David Burian se v dresu národního týmu podíval na kvalifikační turnaj mistrovství Evropy v Anglii? A stačili jste si zjistit, co hrají v příštích dnech ve znojemském kině Svět či jaké výstavy teď na Znojemsku nabízí zdejší galeristé? Jestli ne, tak to vše a mnoho dalšího se dozvíte, koupíte-li si druhé číslo nového týdeníku Naše Znojemsko.

Kočkodani si zakládají na udržení rodu. Soutěžte s Deníkem

Hodonín /O ZVÍŘATECH A LIDECH/ – Oša, Alanys, Arya, Sansa a Baratheon. Roztomilá kočkodaní parta pojmenovaná po hrdinech slavného seriálu Hra o trůny se v hodonínské zoo poprvé objevila v září 2012. V pavilonu primátů a terárií zaujala místo po dvou makacích červenolících.

Novorozená miminka Znojemska 38. týdne 2016

Znojmo – Novorozená miminka 38. týdne roku 2016. Celá redakce přeje novorozeným miminkům vše nejlepší do začínajícího života.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies