Nezbytností má být především nové autobusové nádraží. „Denně jezdí do Tavíkovic několik autobusů a ne všichni mají možnost zaparkovat na svém stanovišti. Není výjimkou že zde stojí i tři vedle sebe, a tím způsobují nemalé problémy jak cestujícím, tak i ostatním řidičům projíždějícím obcí. A to nemluvím o bezpečnosti občanů, kteří se pohybují v tomto prostoru,“ hodnotí situaci místostarosta Tavíkovic Jiří Dobeš.

Obec proto podala projekt, na kterém nyní pracuje znojemská Správa a údržba silnic. „Viděl jsem navrhovaný plán a myslím si, že nově vybudované autobusové nádraží zlepší infrastrukturu obce a zároveň umožní napojit se na plánovanou integrovanou dopravu na Znojemsku a celé jižní Moravě. I kruhový objezd považuji za velmi moudré řešení,“ doplnil provozní náměstek Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Alois Vybíral.

Před moderním kostelem Panny Marie, který je chloubou obce a který navštěvují i lidé z okolí, chybí od dokončení jeho výstavby zpevněná stání pro auta. Plánované parkoviště před kostelem počítá mimo jiné i s místy pro handicapované občany.

Tavíkovice chtějí výstavbu kruhového objezdu a parkoviště pro auta i autobusy financovat ze zdrojů evropských fondů. Pokud vše půjde hladce, mohlo by být vše hotovo do tří let.