Podle jednoho z odvolaných radních Martina Plechatého za změnou stály neshody při přípravě rozpočtu. „Prosazovali jsme jednak přípravu projektu a v dalších letech stavbu potřebné smuteční síně a také nutnou kompletní opravu vodovodního řadu v ulici Údolní. Rada nicméně celou dobu řádně fungovala,“ uvedl Plechatý s tím, že vodovod nakonec starosta přislíbil do rozpočtu zařadit. Do rozpočtu se nakonec dostala i přípava projektu smuteční síně.

Změny v radě
Zastupitelé odvolali radní Martina Plechatého a Petra Augustu. Jejich kolega Svatoslav Ryšavý návrh na odvolání ustál. Novými členy rady jsou Kamil Kopeček a Robert Salát. Bývalý místostarosta Drahoslav Mikulka do rady kandidoval, ale neprošel.

Podle starosta Augustina Formana byla rada rozdělená. „Neshodli jsme se na programu rozvoje města a poté na rozpočtu. Rada většinou hlasovala tři ku dvěma a to nebylo dobré. Proto jsme chtěli změnit uspořádání na poměrné zastoupení všech pěti subjektů v zastupitelstvu. Zastupitelé nakonec vyměnili dva radní a zastoupení mají čtyři subjekty,“ sdělil Forman s tím, že doufá, že změna přispěje k uklidnění situace ve městě.