Už v pátek měli lidé možnost zatančit si na čtvrtém Single plesu v Novém Šaldorfě či na společenském plese ve Vratěníně. Kdo to nestihl, má možnost v sobotu.

Večer se totiž koná tradiční ples pořádaný moravskokrumlovskou radnicí. Jedná se už o jedenáctý ročník Plesu Města Moravský Krumlov. Organizátoři na něj zvou všechny zájemce do rakšické Orlovny, začátek je ve 20 hodin. „K vidění bude předtančení studentů gymnázia, k poslechu zahraje skupina Dreams, Cimbálová muzika Antonína Stehlíka či Ivančický dixieland," zvou pořadatelé. Vstupné činí 120 korun.

Zkrátka nepřijdou ale ani Znojemští. Zdejší Rotary Klub Znojmo pořádá totiž již třiadvacátý Charitativní ples. Začátek je ve 20.00 v hotelu Prestige, vstupné činí 450 korun. K tanci a poslechu hraje The Onkels, v programu pak vystoupí známá zpěvačka Ilona Csáková. „Výtěžek plesu bude určen na speciální pomůcky pro handicapované děti Dětského centra ve Znojmě," popsali organizátoři akce.

V sobotu ale lze žít i sportem. Pro milovníky běhu se koná oblíbený Znovín kros. Start je U Obří hlavy. „Muži vyběhnou na pětikilometrovou trasu, ženy pak na dvouapůlkilome­trovou," informovala za organizátory Ida Holíková.

Kdo nestihne v těchto dnech žádný z plesů, nemusí si zoufat. Plesy budou totiž v nabídce společenských akcí ještě několik týdnů.

Například tradiční Ples města Znojma se 24. ledna již podevatenácté uskuteční v kongresovém sálu bývalého hotelu Dukla. Letos nabízí kromě hudebního programu i světelnou show. Takzvaný Light Art neboli kreslení světlem proslavil Alex Dowis v rámci soutěže Československo má talent. Na znojemský ples přijede tuto jedinečnou uměleckou techniku předvést jeden z jeho žáků.

„Před diváky vzniká, a po chvíli i zaniká animovaný příběh, který určitě nenechá nikoho chladným. Navíc jsme domluvení, že do svého vystoupení na městském plese zakomponuje motivy Znojma. Čeká nás tak jedinečná podívaná," komentoval František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, která ples pořádá.