Mši pod širým nebem u Kaple Panny Marie Ochranitelky mohou lidé navštívit již dnes dopoledne. „S nápadem na pořádání Svatohubertské mše přišli myslivci. Hraběnčina louka ve Vranově nad Dyjí po podobném využití přímo volá. Nádherná příroda se zde spojuje s posvátným místem. Spousta lidí se na akci ptá. Pořádáme ji za každého počasí a začátek plánujeme na dnešní jedenáctou hodinu dopolední," pozval vranovský farář Marek Dunda.

Příjemné podzimní odpoledne mohou strávit rodiče s dětmi v Jevišovicích. Ve dvě hodiny zde pořádá městys drakiádu. „Vše se uskuteční na poli u vodojemu. Pro děti máme připravený čaj na zahřátí a doufáme, že nebude pršet. Rozhodli jsme se drakiádu letos uspořádat až v listopadu. Loni v září bylo sice nádherně slunečno, ale nefoukal žádný vítr a alespoň krátkému vzlétnutí draka předcházela opravdu velká rodičovská námaha," vzpomínala Marie Straková z jevišovického městského úřadu.

Koho omrzí běhání po poli, může s dětmi zavítat do Přeskač. Dnes o půl šesté večer tam totiž pořádají lampionový průvod. „Všichni účastníci se sejdou u Bauerů v Přeskačích u domu číslo třiadvacet. Vezmou si svůj lampion a těšit se mohou na závěrečnou sladkou odměnu," pozvali zájemce pořadatelé na webu obce.

Dnes vyvrcholí také třídenní putování po archivních sklepích Znovínu Znojmo. „Lidé mohou navštívit Křížový sklep v Příměticích, Loucký klášter, sklepy v Sedlešovicích, Strachoticích a Jaroslavicích," přiblížil ředitel Znovínu Pavel Vajčner.

Hudební lahůdku připravili provozovatelé hospůdky Na Věčnosti. V tamním hudebním klubu vystoupí totiž duo Phil Shoenfelt a Pavel Cingl. „Shoenfelt je anglický zpěvák, který se v sedmdesátých letech minulého století aktivně účastnil londýnské punkové exploze. Pak se odstěhoval do New Yorku, kde hrál s několika downtown kapelami, jako jsou The Nothing nebo Disturbed Furniture," píše se v anotaci na koncert na stránkách klubu. V roce 1981 založil kapelu Khmer Rouge, která odehrála mnoho koncertů v newyorských klubech, jako byly CBGB´s nebo The Peppermint Lounge a s kapelami jako Alan Vega, Tom Verlain, Nico nebo The Clash projela křížem krážem celé Spojené státy. „Pavel Cingl již jako teenager založil punkovou kapelu Ineptus, kde hrál na kytaru a zpíval. Poté, co komunisté tuto kapelu zakázali, založil s Ivanem Hlasem skupinu Nahlas, kde hrál na housle. Kromě účinkování v několika dalších českých kapelách začátkem devadesátých let založil s Bradleym Strattonem kapelu Snake Eaters. Po Strattonově odchodu do New Yorku se přidal k nově zformované Shoenfeltově kapele Southern Gross. Koncert začíná dnes v osm hodin večer," informoval pořadatel Ivo Bílek.

Další hudební zážitek čeká na návštěvníky hudebního klubu Boomerang v Hlubokých Mašůvkách. „Na rockové scéně vystoupí živě Maniac Floor, The Joy of Sect a Perihelium. Halloweenskou atmosféru mohou dokreslit návštěvníci nápaditými kostýmy. Navíc budou mít vstup zdarma," přiblížili pořadatelé.