Večerní dámské toalety i vyžehlené košile pánů mají jistě už nyní všichni milovníci tance a setkávání se společností připravené. Po pátečních plesech se totiž i v sobotu bude v řadě sálů v regionu tančit polka, waltz, tango a snad i jive nebo foxtrot. Kdo společenské tance nemusí, má možnost zajít na rockový koncert do Hlubokých Mašůvek, kde sídlí klub Boomerang.

Ples připravili pro sobotní večer například myslivci z Kuchařovic. „Zveme všechny zájemce na myslivecký ples, který se koná v kulturním domě v Suchohrdlech. Hraje skupina Vysagr band, připravená je bohatá tombola. Předprodej místenek je na Obecním úřadě v Suchohrdlech, vstupné stojí sto korun," zvou pořadatelé.

Tradiční ples pořádají také myslivci z miroslavského sdružení Hubertus. Budou mu patřit prostory kulturního domu v Miroslavi v sobotu od osmi hodin večer.

Jubilejním desátým městským plesem bude žít Moravský Krumlov. „Město ve spolupráci s Městským kulturním střediskem připravilo na jedenáctého ledna jubilejní desátý ples města Moravský Krumlov. O hudební doprovod se postarají skupiny Dreams, Melody Gentleman z Lednice a Cimbálová muzika Antonína Stehlíka. Začínáme v osm hodin večer. Vstupné je sto dvacet korun," zvou pořadatelé na webu města.

Pípa plná rocku

Ze zcela jiného soudku je nabídka hudebního klubu Boomerang v Hlubokých Mašůvkách. Klubem bude v sobotu dunět rock. „V sobotu se v Boomerangu podruhé roztočí Rocková pípa Rádia Beat. V tradičním formátu budou v živých vstupech od sedmi hodin večer přímo z klubu vyhrávat moderátoři tohoto spřáteleného rádia, poté to rozjede kapela Lidopop na Rock stage. Na Led stage bude připravena Rockotéka až do rána. Přijďte si nechat zahrát váš oblíbený bigbít a pozdravte do éteru své známé," zve Renata Hurníková z klubu. Pořadatelé lákají také na tři sta piv zdarma.

Popovídat si s hercem, kterého lidé mohou znát například z filmu Sněženky a machři, mohou lidé zajít do znojemského vysokoškolského klubu Harvart v sobotu večer. Klub na besedu pozval Václava Koptu. „Kopta je člen divadla Semafor. Vystupoval v pořadu Mr. GS, ve filmu Sněženky a machři si zahrál postavu Václava Převrátila. V současné době hraje v seriálu Gympl s ručením omezeným," informuje server klubu Harvart. Beseda začíná o půl osmé večer.

Po jarním úklidu v lednu je opět otevřené kino Svět ve Znojmě. V sobotu od šesti hodin vpodvečer promítne severský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy. „Film Žena v kleci je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí," informuje v anotaci na film server kina Svět.

Kino ale také hraje francouzskou komedii z prostředí slavného závodu Tour de France s názvem Velký závod. Promítačka se s tímto snímkem roztočí v osm hodin večer.