„Cihelna i její okolí je už padesát let mimo provoz. Přitom je to krásná lokalita nedaleko lesa a potoka, přes kopeček je navíc Dunajovická přehrada. Bude to krásné místo k žití. Aby se tak skutečně stalo, rozhodli jsme se, že starou cihlářskou pec zbouráme. Okolí už upravené je, takže bude stačit dovést na místo sítě. Vznikne tak lokalita pro výstavbu jedenácti rodinných domů,“ uvedl starosta Višňové Jan Daniel.

Městys dosud zasíťované stavební pozemky prodávala za pouhých třiačtyřicet korun za metr čtvereční. V nové lokalitě bude cena vyšší. „O konkrétní částce nebylo zatím rozhodnuto. Určitě to ale bude cena velmi přijatelná, i když do ní budeme muset alespoň částečně promítnout investice do sítí,“ doplnil starosta.

Višňové má už nyní připravenou zástavbovou studii i projekt k územního řízení na inženýrské sítě. Nabízet stavební pozemky chtějí představitelé obce ještě letos. „Nemám strach z toho, že bychom pozemky neprodali. Kdykoliv se tady uvolní byt, nebo je volný pozemek, poměrně rychle se objeví nový zájemce,“ dodal Daniel.