Vysokoškolské vzdělání a titul bakalář pomohla jediná vysoká škola ve Znojmě získat již více než tisícovce lidí. Ti nyní zastávají například pozice účetních či středních manažerů firem. Studovat na ní se rozhodovali především lidé ze Znojemska a nejbližšího okolí.

Jedním ze studentů je také jednadvacetiletý Michal Kroupa z Břeclavska. „O škole jsem se dozvěděl od příbuzných. Studuji marketing a management. Při rozhodování mne mimo jiné oslovil i fakt, že tato škola je přece jen trochu jiná, než ostatní veřejné škol. Je tam například méně studentů a to se mi líbí," naznačil Kroupa.

S kantory je student spokojený. „Dělají občas i pěkně mravenčí práci. Například se nám důkladně věnují při přípravě různých projektů," naznačil student.

Po získání bakalářského titulu chce Kroupa studovat dál. „Chci ještě dva roky studovat na inženýra a v praxi se chci věnovat tomu, co studuji, tedy marketingu či PR komunikaci. O práci se pak budu zajímat ve větších městech jako třeba v Brně," svěřil se Kroupa.

Desetileté výročí práce školy provázely nejrůznější akce především pro studenty. „Pořádali jsme různé odborné i společenské akce. Nabídli jsme například přednášku guvernéra České národní banky nebo besedu s podnikatelem Stanislavem Bernardem," přiblížil prorektor školy Pavel Štohl.

Výročí si škola připomněla i při svém desátém školním plesu. „Ten se uskutečnil před měsícem a moderovala jej herečka Tereza Kostková. Součástí oslav byly také různé besedy s osobnostmi v našem vysokoškolském klubu Harvart," podotkl Štohl.

O studium na škole se za dobu působení zajímaly tisíce studentů. „Za roky naší práce k nám nastoupilo více než dva tisíce studentů, absolvovalo zhruba tisíc dvě stě padesát," vypočetl prorektor školy.

Škola připravuje studenty jak ve Znojmě, tak ve studijním středisku v Praze. „Nově například otevíráme od akademického roku 2016/2017 právě v Praze, prezenční formu studia oborů Účetnictví a finanční řízení podniku a Marketingu a managementu," naznačil prorektor školy Štohl.

Přítomnost vysoké školy ve Znojmě oceňuje také Ivo Bílek. Sám před lety absolvoval jiný typ vysoké školy, znojemskou bere jako zajímavou alternativu pro současné studenty. „Já se sice o ekonomiku nezajímal a nezajímám, fakt, že tu škola je, je však důležitý. Pro lidi, kteří tento typ vzdělání chtějí získat, je výhodou, že ve Znojmě existuje," řekl Bílek. Pedagog Bílek provozuje také klub Na Věčnosti. „Nyní u nás pracuje jako brigádnice právě studentka této školy. Příliš studentů přitom u nás v klubu nevídám. Je to patrně i o tom, že na rozdíl od Brna, kde jsou tisíce studentů na privátech či kolejích, jsou ti znojemští místní, nebo denně dojíždějí," dodal Bílek.